Dolar 32,3538
Euro 34,7342
Altın 2.407,14
BİST 10.146,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 20°C

Son 1 Haftada 39 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Son 1 Haftada 39 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi
07/09/2023 12:20
A+
A-

Son 1 Haftada 39 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda terörle mücadele ve kaçak yollar ile sınır kapısından geçmeye çalışan kişilere yönelik bilgiler paylaşıldı.

Tuğamiral Zeki Aktürk konuşmasına “Manda ve himaye” fikrinin kesin olarak reddedildiği Sivas Kongresi’nin 104’üncü yılında Cumhuriyetimizin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Yine Dünya’nın ‘1’ numarası olarak katıldığı 2023 Avrupa Şampiyonası’nda da şampiyon olarak Avrupa’nın en büyüğü unvanını alan ve bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşatan A Millî Kadın Voleybol Takımımızı, bu muhteşem başarısından dolayı bir kez daha tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullanarak başladı.

Zeki Aktürk terörle  mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak “Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları devletimizin bekası, ülkemizin savunma ve güvenliği için gerekli her türlü tedbiri almaya, kendisine tevdi edilen tüm görevleri başarıyla yerine getirmeye azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

2015’ten Bugüne Kadar 38.528 Teröristi Etkisiz Hâle Getirildi

24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 38.528 teröristi etkisiz hâle getiren kahraman ordumuzun; PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kesintisiz ve kararlı mücadelesi devam etmektedir. Bu kapsamda;

-Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 39 terörist etkisiz hâle getirilmiş,

-1 Ocak’tan itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1.185’e ulaşmıştır.

Mücadelemiz, tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Diğer yandan Bakanlığımız, FETÖ ile mücadelesini de yeni bilgi, belge ve veriler ışığında bünyesinde FETÖ ile iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya dek kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

Hudutlarda 667 Şahıs Yakalandı

Aktürk sınırlardan kaçak yollarla geçmeye çalışan kişilerle mücadelenin devam ettiğini vurgulayarak “Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleri ve tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemi ile korunan hudutlarımızda;

– Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 667 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 31’i FETÖ mensubu olmak üzere 34’ü terör örgütü üyesidir. 4 bin 887 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

– Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 423’e yükselmiş, yakalanan şahıslardan 316’sı FETÖ mensubu olmak üzere toplam 451 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 150 bin 584 olmuştur.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.