Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

SİZİN TERCİHİNİZ HANGİSİ?

SİZİN TERCİHİNİZ HANGİSİ?
30/01/2023 23:24
A+
A-

Barınma yüzyıllardır insanoğlunun ihtiyacı. Mağaralardan başlayıp çadırlara, çadırlardan müstakil devam etti. Şimdilerde ise daire, site, rezidans ve villa gibi yaşam alanları ile devam ediyor.
Herkes en iyi, en güzel yerde yaşamayı hakkediyor. Ama en iyiyi, en güzeli yaşayalım derken bazen hayatımızı zindan edebiliyoruz.
Emlak Uzmanı olarak işim gereği birçok evi gezip görüyorum. 4+1, 5+1 hatta daha fazla odaya sahip evleri görüyorum. İhtiyaç gereği bu evleri alanları, alıp da kullananları anlayabiliyorum. Ama yıllarca kapısı kapalı olan, kapısı yılda bir açılan misafir odalı evleri almayı anlayamıyorum. Onunla yetmiyor. Evin içinde hamam, saunası olup da kullanmayan hatta kullanmamayı bir yana bırakın bu alanları kullanmadığı gibi kiler niyetine turşu, halı ve evdeki fazlalıkları buralara koyanları görüyorum. Sitelerde, rezidanslarda oturup da hiç yüzme havuzunu kullanmayanları biliyorum. Havuzlu, saunalı, spor salonlu konutlar alıp da kullananlara saygı duyuyorum.
Ama kullanılmayan, bu artı özelliklerden dolayı evi satın alırken fazla para harcamak sizce mantıklı mı? Eğer havuzu, saunayı, hamamı kullanmayacaksanız bu dairelere fazla ücret ödemek ne kadar doğru? Sonra ödemelerden dolayı zorda kalıp evde huzursun olmayın. Onun yerine ihtiyacımız doğrultusunda evler alıp geriye kalan fazla para ile de başka yatırımlar yapabiliriz. Hem maddi olarak zora girmeyiz, hemde geleceğimizi karartmayız.
Sizin tercihiniz hangisi?
Fazla para verip kullanmadığımız alanlara sahip evi almak mı? Yoksa ihtiyacımız olan evi alıp geriye kalanı yatırım yaparak mutlu yaşamak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.