Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Simülasyon destekli öğretmen eğitimi çalıştayı gerçekleştirildi

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ), EĞİTİM FAKÜLTESİ TARAFINDAN SİMÜLASYON DESTEKLİ ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ÇEVRİMİÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN, ÖĞRETMEN VE ÖĞRETMEN ADAYLARININ MESLEKİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLAYAN ÇALIŞTAYA EĞİTİMCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ.

27/06/2022 15:40
A+
A-

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Eğitim Fakültesi tarafından Simülasyon Destekli Öğretmen Eğitimi Çalıştayı gerçekleştirildi. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen, öğretmen ve öğretmen adaylarının mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçlayan çalıştaya eğitimciler yoğun ilgi gösterdi.

Örnek bir T. 1002 proje deneyiminin katılımcı eğitmenler ile paylaşıldığı çalıştayın açılış konuşmalarını HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi yaptı.

“Dijital teknolojilerin eğitim süreçlerindeki etkinliği artıyor”

Açılış konuşmasında yapay zeka ve dijitalleşmenin eğitim süreçlerinde etkin kullanımının önemine vurgu yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Dijital teknolojilerin eğitim süreçlerindeki etkinliği artıyor. Bu artış çağın ihtiyaçlarına daha çevik bir biçimde cevap verilmesini sağlıyor. Bu bağlamda, geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin dijital teknolojileri etkin kullanım kapasitesinin güçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Öğretim elemanlarımız tarafından sürdürülen bu proje ve sonuçları, tüm eğitim camiası için örnek teşkil ederek hem ulusal hem de uluslararası çapta katkı sağlayacaktır” dedi.

“Öğretmenlerin kendilerini çağın gereksinimlerine uygun olarak geliştirmeleri gerekir”

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ise konuşmasında, öğretmenlerin kendilerini çağın gereksinimlerine uygun olarak yetiştirmeleri ve geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Öğretmen becerilerinin istenilen gelişimi sağlaması için teorinin yanında uygulama desteğinin de verilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Musa Yıldız, öğretmenlerin, uygulamanın ve meslektaş dayanışmasının az olmasının yanı sıra tek bir sınıf ve öğrenci profili üzerinden mesleki gelişimlerini sağlamak zorunda kalmalarının sınırlılığa yol açtığını dile getirdi. Prof. Dr. Musa Yıldız, bu durumlar nedeniyle simülasyon gibi sanal uygulamaların öğretmen eğitiminde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Eğitimciler simülasyonlu eğitimi yakından inceledi

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen çalıştayda Dr. Öğr. Üyesi Özge Kelleci Alkan, ilgili kurum tarafından desteklenen Öğretmen Yetiştirmede Sanal Sınıf Simülasyonlarının Kullanımı projesi çerçevesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sonrasında Dr. Öğretim Üyesi Nuri Can Aksoy moderatörlüğünde her iki üniversitenin öğretim üyeleri, uygulama öğretmenleri ve öğretmen adayları tarafından “Simülasyon Destekli Öğretmen Eğitim Süreci Deneyim Paylaşımı” oturumu ile diğer oturumlar gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.