Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Şehit Uzman Çavuş Faruk Barut, şehadet yıl dönümünde isminin verildiği okulda anıldı

23 KASIM 2017 TARİHİNDE BİNGÖL-ELAZIĞ KARAYOLUNDA ASKERİ ZIRHLI ARACIN DEVRİLMESİ SONUCU ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ FARUK BARUT’ UN ŞEHADETİNİN 4’NCÜ SENEYİ DEVRİYESİNDE, İSMİNİN VERİLDİĞİ ŞEHİT FARUK BARUT ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİNDE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ.

24/11/2021 12:40
A+
A-

23 Kasım 2017 tarihinde Bingöl-Elazığ karayolunda askeri zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Faruk Barut’un şehadetinin 4’ncü seneyi devriyesinde, isminin verildiği Şehit Faruk Barut Çok Programlı Anadolu Lisesinde anma programı düzenlendi.

Şehitlerin isimlerini okullarda yaşatmaktan gurur duyduklarını ifade eden Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk; şehidin isminin verildiği okulda öğrenim gören çocuklar şehit Faruk Barut ağabeylerinin kahramanlığını bilerek, vatan ve millet sevgisi ile büyüyeceklerini söyledi. Gürtürk, “Şehit Faruk Barut ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor vatanımızın birlik ve beraberliği için hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizin hiçbir zaman unutulmayacaklarını bir kez daha ifade ediyorum. Şehidimizin adını verdiğimiz bu güzel okulda ayrıca şehidimizin ailesi ile birlikte olmaktan da büyük bir onur duyuyorum. Şehitlerimiz sadece ailelerinin değil, tüm milletimizin evlatlarıdır. Bugün burada bu okulda eğitim görebiliyorsak, çocuklarımızla huzur içinde evlerimizde oturabiliyorsak bu tamamen vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimizin isimlerini okullarımızda, çocuklarımızın eğitim gördüğü bu güzel yuvalarda yaşatmaktan da ayrıca onur duyuyoruz. Bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Şehit Faruk Barut’un babasına Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı armağan etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.