Dolar 32,3701
Euro 34,7315
Altın 2.394,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Sebilürreşad 116 Yaşına ulaştı

Sebilürreşad 116 Yaşına ulaştı
15/08/2023 14:36
A+
A-

Sebilürreşad 116 Yaşında

Dergi, Eşref Edip beyin vefatının ardından yayınına son vermişti. 50 yıl sonra Mehmet Akif Ersoy’un Ailesi Sebilürreşad’a yeniden hayat vermek için Gazeteci Yazar Fatih Bayhan ile harekete geçti. Bayhan,  dergiyi yeniden yayın hayatına geçiş çalışmalarını üstlendi ve 2016 14 Ağustos tarihinde yeniden besmelesini çekti. Bugün derginin 116. doğum günü, bu vesileyle yeni dönem derginin de sekizinci yılına girmiş oldu. Selma Ersoy, derginin yeni dönemde yeniden bir heyecan ve coşku ile yayına çıkmasını değerlendirdi. Ersoy, “Elli yıllık araya son vermek istedik. Yeniden  bir başlangıç yapmak istedik. Bu nedenle Akif Dostlarıyla istişareler yaptık, ciddi görüşmeler sonunda derginin yeniden yayınlanması kararı ağırlık kazandığı için yeniden besmelesini çektik. Hamdolsun sekizinci yıla giriyoruz. Ama ilk başlangıcımızı esas alırsak 116 yaşındayız. Emeği geçenlere teşekkür ederken, dergiye tüm mesaisini ayıran genel yayın yönetmenimiz Fatih Bayhan’a ve onun nezdinde yazarlarımıza kalbi şükranlarımı sunuyorum, dedi.

Sebilürreşad’ın yeni dönem yayınını yürüten genel yayın yönetmeni gazeteci yazar Fatih Bayhan’da 116. yıl nedeniyle bir açıklama yaptı. Bayhan, “Tarihi kimliği ile Sebilürreşad’a yeniden bir çıkış imkanına vesile olmak, burada  emek vermek, kişisel yazı hikayemizin en kıymetli günleridir. Bu dergi, sadece bir dergi olarak değil, bütün bir İslam Coğrafyası’nın iletişim hattı olarak vazife yürütmüştür. Bugün sekizinci yılına girdiğimiz yeni dönemde de 60 ülkeye Sebilürreşad fiziki olarak ulaşıyor. Bunun yanında fikir ve ilim dünyamızın saygın tüm isimleri verdikleri değerli katkılarla Dergi’nin yeni döneminin de sözüyle güç kazanmasına yardımcı oldular. Sadece Türkiye’den değil, İslam Coğrafyas’ından çok değerli isimlerin makalelerine yer verdik. Bugüne kadar 7 ayrı dilde makaleler yayınladık. 800 ayrı ilim, irfan ve akademisyenin makaleleri yayınlandı. Yayınımızı aksatmadan sürdürmeyi nasip eden Allah’a hamd ediyorum. özellikle pandemi döneminde okuyucularımız dışarıdan gelen dergi dahil hiçbir şeyi kabul etmedikleri bir dönem yaşadık.  Bunlara rağmen dost ve yarenlerimizin abonelikleriyle ayakta kaldık. Şimdi yeni bir döneme giriyoruz. İnşallah Türkiye’nin tarihte “özne” olarak varlık göstereceği, yeni bir dönem. Bu dönemde Sebilürreşad mutlaka fikri öncülük rolünü, iletişim kanalı rolünü üstlenmeye devam edecektir. nasıl ki İstiklal Marşı’mız ilk kez bu Dergi’de yayınlanarak tüm dünyaya ilan edildiyse, yeni dönemin işaret fişekleri de Sebilürreşad’ın sayfalarından atılacaktır. Bugüne kadar her fırsatta yanımızda olan Mehmet Akif Ersoy’un ailesi adına Selma Ersoy Hanımefendiye, dergi dostlarımıza, yazarlarımıza ve tabiki abonelerimize teşekkürü borç biliyorum.  Eşref Edib Beyin derginin her sayısında “muhterem abonelerimize” hitabıyla seslendiği gibi bizde “muhterem abonelerimize” sesleniyoruz. Bu dönem  Dergimizin 116. yaş yılı ama Akif Üstadımızın da 150. Doğum yılıdır. İnşallah dergi olarak bir dizi programlar yapıyoruz. Ama bu yılın en anlamlı emeği herhalde Akif üstadımızın yüzyıl önce sokaklarından geçtiği, caddesinden geçtiği İstiklal Mahallesindeki “merkez binamızın” açılışını yapacak olmamızdır. Burası inşallah “Sebilürreşad Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi” olarak hizmet verecektir.  İnşallah açılışını Taceddin Dergahında devam eden tadilatla aynı günde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle olmasını arzu ediyoruz. O nedenle yürüttüğümüz tadilat çalışmasını da gece gündüz dur durak demeden sürdürüyoruz. Bu merkez ile inşallah kültür ve sanat’ın tüm alanlarında “Akifane” bir tad ile var olacağız, dedi.

Bayhan, Sebilürreşad’ın her ay yayınına devam ettiğini, internet dergi noktalarından ve Türkiye Diyanet Vakfı kitapevlerinden temin edilebileceği gibi abone olunarakta temin edilebilir. Biz hep diyoruz, Sebilürreşad’a ulaşmanın en kolay oylu ABONE olmaktır. Akif dostlarını bu yıl başlattığımız ve yılsonuna kadar sürecek olan “150. Doğum yılında 150 Bin okuyucu” kampanyasına katkı vermeye davet ediyorum. Bu kampanya ile hedefimiz 150 bin yeni okuyucuya ulaşmak ve onlarla hemdem olmaktır. Bu sayıyı 81 Vilayetimize adeta görev gibi pay ettik. Her İl’den nüfusuna göre abonelik için çalışmalarımızı başlattık. Dergimize tüm dostlarımızı tabiki Akif Dostlarını Abone olmaya davet ediyoruz. Sebilürreşad’ın 0 552 251 45 50 numaralı whatsap hattıyla iletişim kurabilirsiniz, dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.