Dolar 32,3701
Euro 34,7315
Altın 2.394,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Şanlıurfa’da gıda depolarına operasyon düzenlendi

EYYÜBİYE BELEDİYESİNE BAĞLI ZABITA EKİPLERİNCE YENİCE MAHALLESİ’NDE FAALİYET GÖSTEREN BİR GIDA TOPTANCISINA AİT DEPOYA OPERASYON DÜZENLENDİ.

22/08/2022 12:10
A+
A-

Şanlıurfa’da halk sağlığını korumak ve ruhsatsız ticari faaliyetleri tespit etmek için zabıta ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, piyasaya yeniden sürülmek üzere hazırlanmış bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş çok miktarda gıda maddesi ele geçirildi.

Eyyübiye Belediyesine bağlı zabıta ekiplerince Yenice Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir gıda toptancısına ait depoya operasyon düzenlendi. Ekiplerin depoda yaptığı incelemelerde, piyasadan son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin toplanıp, yeni etiket ve ambalajlarla tekrar piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı, bazı ambalajların üzerindeki üretim ve son kullanma tarihi baskısının silinerek yeniden basıldığı tespit edildi. Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Birimi ile Cumhuriyet Başsavcılığının da devreye girdiği denetimde, 1 ton küflenmiş şeker, 30 bin adet çocuk şekeri, 7 bin paket yumuşak şeker, 600 kilo küflenmiş ayçekirdeği, 550 paket 5 kilogramlık lokum, 240 paket 5 kilogramlık zeytin, 15 bin paket leblebi tozu ile farklı gıda maddelerinin yeniden ambalajlanması ve taklit üretimlerde kullanılmak üzere bobin halinde etiketler ve ambalaj malzemeleri ele geçirildi.

Denetimde, halk sağlığını tehdit eden toplam üç kamyon gıda maddesine imha edilmek üzere el konulurken, iş yeri mühürlenerek kapatıldı. Cumhuriyet başsavcılığı da sorumlular hakkında yasal işlem başlattı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.