Dolar 32,3797
Euro 34,7540
Altın 2.429,89
BİST 9.943,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Şahinbey’de kurban kesimi sonrası dezenfekte çalışmaları yapıldı

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ, KURBAN BAYRAMI’NDA VATANDAŞLARIN KURBANLARINI KESTİKTEN SONRA YAYILAN KÖTÜ KOKULARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN KOKU ÖNLEYİCİ DEZENFEKTE ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

11/07/2022 16:45
A+
A-

Şahinbey Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurbanlarını kestikten sonra yayılan kötü kokuların önüne geçmek için koku önleyici dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

Yaptığı örnek çalışmalara bir yenisini daha ekleyen Şahinbey Belediyesi, Kurban Bayramı’nda ilçe genelinde bulunan kurban kesim yerlerinde kesim sonrasında yayılan kötü kokunun önüne geçmek için pazar yerleri, mazgallar, çöp konteynerleri ve çöp toplama araçlarında koku önleyici dezenfekte çalışması yapılarak çevreyi rahatsız edici kötü kokuların önüne geçti. Yapılan ilaçlama sayesinde kötü kokuların önüne geçilerek vatandaşlara daha ferah bir ortam sağlandı.

“Kurban Bayramı’nda vatandaşımız için çalışıyoruz”

Çevre temizliği ve halk sağlığı için temizliğin en hassas konulardan biri olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Tüm cadde ve sokaklarımızda temizlik çalışmalarımız devam ederken, periyodik olarak gerçekleştirilen ilaçlama ve temizlik işlerine de aralıksız devam ediliyor. Temizlik çalışmalarımız çerçevesinde sürdürdüğümüz çöp konteyneri yıkama ve dezenfektesi sayesinde çöp konteynerlerinin yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliği yapılarak, görüntü kirliliği ve koku oluşumu engellenip, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş olunuyor. Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanların deri ve sakatatlarının çevreye verdiği koku nedeniyle vatandaşların rahatsızlık yaşamamaları için pazar yerleri, mazgallar, çöp konteynerleri ve çöp toplama araçlarına koku önleyici özel bir çalışma yapıldı. İlçemizde bulunan bütün çöp konteynerlerimizi, yerinde yıkayarak, özel ilaçlarla dezenfekte ediyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, dezenfekte işlemi ile kötü koku ve bakteri oluşumunun önüne geçiyor. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.