Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Şahinbey’de 3 milyon 968 bin fidan toprakla buluşturuldu

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TAHMAZOĞLU, 21-26 MART TARİHLERİ ARASINDA KUTLANAN ORMAN HAFTASI DOLAYISIYLA YAYINLADIĞI MESAJINDA DAHA YEŞİL BİR GAZİANTEP VE ŞAHİNBEY İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜKLERİNİ İFADE ETTİ.

21/03/2022 16:25
A+
A-

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey için çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam eden Şahinbey Belediyesi 3 milyon 968 bin 102 fidan dağıtımı ve dikiminin yanı sıra 55 bin reyhan, 10 bin asma dağıtımı gerçekleştirdi. Şahinbey Belediyesi, vatandaşların vakitlerini daha iyi değerlendirip spor yapabilmeleri için 635 park yaparak, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 0,89 metrekareden 13,11 metrekareye çıkardı.

“Daha yeşil bir Gaziantep için çalışıyoruz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şu ana kadar 635 park yaparak yeşil alan miktarını arttırdıklarını belirterek, “Peygamber Efendimiz yarın kıyamet kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz buyuruyor. Bu nedenle ağaçlandırmak ve her tarafı yeşile bürümek çok önemli. Erozyon, yağmur, iklim ve çevre açısından ağaç dikimi çok önemli. Bu nedenle elimizden geldiği kadar her tarafı ağaçlandırmamız gerekiyor. Sayın Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin karşısında 572 dönümlük bir arazi olduğunu ve bu alanın ormana dönüştürülmesinin güzel olacağını söylemişti. Biz de ilk meclisimizde bu kararı alarak 2010 yılında bu alanı ağaçlandırdık. Bunun dışında Mavikent Mahallesi’nde 600 dönüm alanı Orman Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde orman alanına çevirdik ve bu alana Çanakkale Orman’ı ismini vermiştik. Şahinbey İlçemizde ayrıca Burç ve Yamaçtepe Ormanımız bulunuyor. Yamaçtepe Ormanı içerisine gençler için kamp alanı ve Bilim Şahinbey alanı yaptık. Şu ana kadar 635 tane parkın yapımını tamamladık ve ihtiyaç olan yerlere yapmaya devam ediyoruz. Bir yandan da vatandaşlarımıza fidan dağıtımı yapıyoruz. Şu ana kadar 3.968.102 fidan dağıtımı ve dikimi gerçekleştirdik. Amacımız Gaziantep’imizi ve Şahinbey’imizi daha yeşil bir hale dönüştürmek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.