Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Sadece Ramazanda yapılan Halep Kahkesine yoğun talep

SADECE RAMAZANDA YAPILAN HALEP KAHKESİNE YOĞUN TALEP

08/04/2022 11:55
A+
A-

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan kahkesi tezgahtaki yerini alırken, ustalar yoğun talebe yetişmekte zorlanıyor.

Gaziantep’te genellikle sadece Ramazan ayında yapılan, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan kahkesi, 11 ayın sultanının gelmesiyle birlikte tezgahtaki yerini aldı. Kentte aynı zamanda “Halep kahkesi” olarak da bilinen ve Ramazan ayında çok satılan bir tür simit çeşidi olan “Ramazan kahkesi” Gaziantep’te yüzyıllardır süregelen bir lezzet olarak biliniyor. Kahke, vatandaşların ramazan ayı ile beraber iftar ve sahurda en çok tükettiği simit olurken ustalarda talebe yetişmek için yoğun mesai harcıyor.

“Günde 50-60 araba üretim yapıyoruz”

Günde 50 ila 60 araba Halep kahkesi ürettiklerini belirten Winmar unlu mamülleri sorumlusu Feyzi Güzel, “Burada Halep kahkesi yapıyoruz. Gaziantep’te meşhurdur. Tokat, Mardin’den mahlep alıp Halep kahkesi yapıyoruz. Ramazan ayının vazgeçilmezi Gaziantep’te Halep kahkesidir. İftar ve sahurda vatandaşlar çok tüketir. Hem Gaziantep’te hem de civar illere kahke gönderiyoruz. Günde 50-60 araba kahke üretimimiz oluyor. Yağ, şeker, un, mahlep ile yapılır” dedi.

Kahke ustası Tahir Pekmezci ise “Burada ramazan simidi yapıyoruz. İftarlık Gaziantep yöresine özel sadece Ramazan ayında çıkan ve içinde mahlep olan Halep kahkesi yapıyoruz. Mardin, Tokat’tan gelen özel mahlebimiz var. Kahkenin içinde kullanıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.