Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Ramazan ayında kadayıfa yoğun ilgi

RAMAZAN AYININ VAZGEÇİLMEZLERİ ARASINDA GÖSTERİLEN KADAYIF TATLISI İFTARDA HEMEN HER EVİN SOFRASINI SÜSLÜYOR.

03/04/2022 10:55
A+
A-

Malatya Kadayıfçılar Çarşısında Ramazan yoğunluğu başladı. Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında gösterilen kadayıf tatlısı iftarda hemen her evin sofrasını süslüyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte işlerinin yoğunlaştığını ifade eden Malatyalı Esnaf Mehmet Emin Doğan, Ramazan ayının girmesiyle birlikte Kadayıf satışlarının arttığını söyledi. Doğan, “32 yıldır esnaflık yapıyorum. Şu anda fiyatlarımız 30 TL. Un fiyatlarına zam gelince bizler de mecbur zam yapmak zorunda kaldık. Baklavalara daha çok zam geldiğinden dolayı kadayıflara yoğun ilgi gösteriyor vatandaşlarımız. Korona virüs tedbirleri nedeniyle vatandaşlarımız hijyen açısında gözünün önünde yapılan kadayıfları tercih ediyorlar. Bu gün akşam doğru satışın daha yoğun olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tüm vatandaşlarımız bekliyoruz “

Esnaf Bayram Aydın ise “Ramazan ilk günleri olması nedeniyle yoğunluk olduğunu söyleyebilirim. Mevsimin sıcağa doğru gitmesi nedeniyle sıcakta çalışmak zor ama ekmek paramız için çalışmamız gerekiyor. Kadayıf ve baklava gibi tatlı ürünlerinin satışı Ramazan ayında artıyor. Çünkü oruç tutup akşama kadar aç kalan insanların kan şekeri düştüğünden şekerli yiyecekleri arzu ediyorlar. Un ve şeker fiyatlarına zam yapılmasından sonra kadayıf fiyatlarımız uygun. Herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.