Dolar 32,3904
Euro 34,7696
Altın 2.439,43
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 16°C

Pütürge’deki 5,2’lik deprem çevre illerden de hissedildi

MERKEZ ÜSTÜ MALATYA’NIN PÜTÜRGE İLÇESİ OLAN 5.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ.

09/04/2022 18:20
A+
A-

Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 17.02’de merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Malatya’nın yanı sıra çevre illerden de hissedildi.

Deprem anında korku ve paniğe kapılan vatandaşlar kendilerine dışarıya attı. Depremi hisseden Esra Kurşun, depremi hissetmekle tedirginlik yaşadıklarını ve daha sonra kendilerini dışarıya attıkları belirterek, “Önce baya bir tedirgin olduk ama daha sonrasında hızlı bir şekilde kendimizi dışarı attık. Heyecana bağlı baya bir korku yaşadık. Bir an önce kendimizi dışarı attık” dedi.

Salih Güler, sarsıntının diğer sarsıntılardan daha şiddetli olduğunu ifade ederek, “İçerdeydik bir anda hafif sallantı oldu. Daha önceki sallantılardan biraz daha şiddetliydi. Ya Çelikhan ya da Pütürge diye düşündük. Askıda olan araç gereçler sallandı. Kendimizi dışarı attık. Şiddetin biraz büyük olduğunu fark ettik” şeklinde konuştu.

Ömer Lütfü Büker ise, “Arkadaşla birlikte oturuyorduk. Hafif bir sarsıntı oldu. Daha sonra büyük sarsıntı olunca dışarı çıktık. Korku verdi” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.