Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Öğrencilerin meslek seçmelerine destek

ÖĞRENCİLERİN MESLEK SEÇMELERİNE DESTEK

02/03/2022 15:35
A+
A-

Malatya’nın Arguvan ilçesi Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde (ÇPAL) proje kapsamında, öğrencilerin meslek seçmelerine yardımcı olunarak, gelecekte hangi mesleği severek yapmak istiyorlarsa o doğrultuda yollarını açmaya destek olunuyor.

Rehber Öğretmen Yeşim Tuba Öztürk danışmanlığında yürütülen ‘’Mesleğim Geleceğim’’ e Twinning proje çalışmaları öğrencilerin katıldığı farklı etkinlikler ile devam ediyor.

Rehber Öğretmen Yeşim Tuba Öztürk , öğrencilerin gelecekte hangi bölümde ve meslekte eğitim görmelerine yardımcı olmak için çaba gösterdiklerini belirterek, “Farklı şehirlerde yaşayan ortaklar ile yürütülen projede ‘öğrencilere gelecek hazırlamak değil, onları geleceğe hazırlamak amacıyla yola çıktık. Hayatta ne yapmak istiyorum? Nasıl mutlu olabilirim? Sorularına cevap arıyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini nasıl tanımladıkları, eğitim yolculuklarını nasıl yönlendirecekleri, kariyer planlarının nasıl geliştirecekleri, kimlerin hayatlarını değiştirmesine izin verecekleri sorularına beraber cevap aramak istedik. ‘Bir kitapla, bir seminerle hayat değişmiyor. Hayat çok kitapla, çok seminerle ve doğru insanların hayatımıza girmesiyle değişiyor’ sözüne çok inanıyorum. Doğru bir rehber, mentor, rol model çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin akademik, sosyal ve entelektüel boyutta gelişimlerine, gelecekte hangi mesleği severek yapmak istiyorlarsa o doğrultuda yollarını açmaya destek olduklarına dikkat çeken Öztürk, “Bunun yanında, yaşıtlarıyla beraber çalışarak etkin işbirliği yapabilmelerine, orijinal fikir- çözümler üretebilmelerine ve yaşadığı deneyimleri öğrenirken anlamaları, kendilerini değerlendirebilmelerini hangi işlerin insanı olduklarını keşfetmeleri sürecine eşlik ediyoruz. Umuyoruz ki öğrencilerimiz için bu süreç, lise yıllarının daha motive ve verimli geçmesini sağlayarak daha bilinçli bir gelecek fikri oluşturmalarına katkıda bulunacak” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.