Dolar 32,4890
Euro 34,7286
Altın 2.402,20
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Per 15°C
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C

‘Made in Diyarbekir’ alyansı 20 yıldır dünya piyasasında göz kamaştırıyor

DİYARBAKIR’DA ALTINAY MÜCEVHERAT FİRMASI, ÜRETTİĞİ ALYANSLARLA DÜNYA PİYASASINA AÇILDI. KENTTE ÜRETİLEN ALYANSLAR; BİRÇOK FARKLI AŞAMADAN GEÇİRİLEREK “MADE İN DİYARBEKİR” LOGOSUYLA BAŞTA AMERİKA OLMAK ÜZERE DÜNYANIN PEK ÇOK ÜLKESİNE İHRAÇ EDİLİYOR.

08/07/2022 11:45
A+
A-

Diyarbakır’da Altınay mücevherat firması, ürettiği alyanslarla dünya piyasasına açıldı. Kentte üretilen alyanslar birçok farklı aşamadan geçirilerek “Made in Diyarbekir” logosuyla başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine ihraç ediliyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir atölyede işlenen ham altınlar farklı renk ve modellerde alyansa dönüştürülüyor. Birçok farklı aşamadan geçirilerek üretilen alyanslar müşterilerinin parmaklarını süslüyor. Küçük bir atölyede usta eller tarafından üretilen alyanslar, Türkiye’nin yanı sıra başta Amerika olmak üzere Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Azerbaycan, İsveç ve Arnavutluk gibi dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. 34 yıldır kent ekonomisine katkı sunan ve istihdam desteği de sağlayan yerli ve milli firma, yıllık 650-700 kilo üretim sağlıyor.

“Amerika, Hollanda, Almanya, İsveç, Arnavutluk gibi ülkelere ihracat yapıyoruz”

Altınay Mücevherat Kuyumculuğun Genel Müdürü İlhan Yılmaz, 1988 yılından beri kuyumculuk sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirtti. 20 yıldır da atölyede alyans üretimi yaptıklarını aktaran Yılmaz, “Evlilik yüzükleri dediğimiz alyansları üretiyoruz. Bu alyansları hem yurt içi pazarına satıyoruz hem de yurt dışına ihracatını yapıyoruz. Avrupa, Ortadoğu ve Asya ülkelerine ihracat yapıyoruz. Amerika, Hollanda, Almanya, İsveç, Arnavutluk gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Pandemi sürecinde üretimimiz aksamadı. Müşterilerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. 50’ye yakın istihdamımız, 5 mağazamız var. Yenikapı’da da bir mağaza açtık. 6 perakende mağazamız var. ‘Made in Diyarbekir’ diye dünya pazarına gönderiyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.