Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Tarım ve Orman Bakanlığı Mülakatsız Personel Alımı Yapacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Mülakatsız Personel Alımı Yapacak
31/01/2024 14:51
A+
A-

Ejder Açıkkapı: Tarım ve Orman Bakanlığımız KPSS 2024/4 ile Mülakatsız Personel Alımları Yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS 2024/4 ile 5500 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. İlgili alımlar için ÖSYM üzerinden tercihler başladı. Tercih işlemleri 31 Ocak 7 Şubat tarihlerinde ÖSYM’nin resmi sayfasından gerçekleşecek tercihlerin ardından sözlü sınav uygulaması yapılmayacak. AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı , Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 5500 personel alımında mülakat uygulanmayacağını hatırlattı. Merkezi yerleştirmelerde mülakat uygulamasının değil, puan sıralamasının esas alındığını hatırlatan Açıkkapı, seçim bölgesi Elazığ ilinde de Şoför , Temizlik Görevlisi , Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi , Orman Muhafaza Memuru, Büro Personeli, Laborant gibi unvanlarda alımlar yapılacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığının 2024 yılı içerisinde 5500 sözleşmeli personel alımının yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’nın daha önce müjdelediği gibi 1500 tarım işçisi alımı da yapacağını söyleyen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, bu alımların İŞKUR üzerinden kura ile gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Açıkkapı, ” Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye yüzyılına , Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve aziz vatanımıza güç katacak yeni personel alımlarının Elazığ’ımız ve güzel ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aralık ayında bakanlığa ihdas edilen kadrolarla ilgili bir mesaj yayımlamış, “İnsan kaynağımızı 2024 yılında da güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Bakanlık olarak büyük ve güçlü bir aileyiz. Bakanlığımızın her bir ferdiyle birlikte tarımsal üretimdeki gücümüze güç katmaya, doğal kaynaklarımızı koruyup geliştirmeye ve tarım, orman, su alanlarında üretici ve vatandaş odaklı çalışmaya devam edeceğiz.” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.