Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projesinde sona doğru

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NIN VİZYON PROJELERİ ARASINDA YER ALAN KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI İNŞA ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA İLERLİYOR.

11/05/2022 14:35
A+
A-

Elazığ’da yapımına başlanan Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı inşa çalışmaları tüm hızıyla ilerliyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleri arasında yer alan Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı inşa çalışmaları tüm hızıyla ilerliyor. Proje çerçevesinde, şehrin otopark ihtiyacını karşılamaya katkı sağlayacak toplam 940 araç kapasiteli modern yer altı otoparkı inşa çalışmalarında sona gelindi. Başlanılacak açık alan düzenleme çalışması ile de 38 bin metrekare alan ise yeşil örtü ve peyzaj çalışmalarıyla meydan olarak düzenlenecek.

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kent Meydanı Projesi çerçevesinde şehrin otopark ihtiyacına çözüm amacıyla toplamda 22 bin metrekare kapalı alana sahip, iki katlı ve 940 araç kapasiteli modern yer altı otoparkı kaba inşa çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Zemin kaplama, elektrik ve mekanik çalışmalara başlanacak. Tarihi Öğretmenevi ile yeni valilik binası arasında kalan alan, Cemiloğlu Parkı’nı da kapsayacak şekilde kent meydanı olarak düzenleniyor. Proje neticesinde yaklaşık 38 bin metrekare açık alan düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. Yer altı otoparkı ile eş zamanlı yürütülecek meydan düzenleme çalışmaları çerçevesinde alanın yaklaşık 22 bin metrekaresinde bazalt taş kullanılarak sert peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilecek. Alanın 16 bin metrekarelik kısmı ise yeşil örtü ile düzenlenecek. Meydan içine alınan Cemiloğlu Parkı da yeniden düzenlenecek. Alan, kafeterya ve yeşil alan düzenlemesiyle yeniden şekillenecek. Şehre yepyeni bir kimlik kazandıran Kent Meydanı; su ögeleri, kuru havuz, süs havuzları, lazerli ışık gösterileri ve simgesel bir çalışma ile şekillenecek” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.