Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 28°C
Çar 25°C
Per 18°C

Kayapınar Eğitim Akademisi’nin LGS başarısı

DİYARBAKIR KAYAPINAR BELEDİYESİ KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN EĞİTİM AKADEMİSİ’NİN İMKANLARINDAN FAYDALANAN 82 ÖĞRENCİDEN 17’Sİ, FEN, NİTELİKLİ VE PROJE LİSELERİ’NE GİRMEYE HAK KAZANDI.

03/08/2022 13:25
A+
A-

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim Akademisi’nin imkanlarından faydalanan 82 öğrenciden 17’si, Fen, Nitelikli ve Proje Liseleri’ne girmeye hak kazandı.

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan Eğitim Akademisi’nde verilen ücretsiz LGS kurslarından yararlanan 17 öğrenci, geçen günlerde açıklanan sınav sonuçlarının ardından Fen ve Anadolu Liseleri’ne girmeye hak kazandı. Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Arif Karaman, geride kalan eğitim-öğretim dönemini başarılı bir şekilde geçirdikleri için mutlu olduklarını belirtti. Karaman, “Kayapınar ilçesinde dezavantajlı öğrencilerimizin eğitimine katkı sunmak amacıyla ve tamamen ücretsiz olarak eğitim verdiğimiz Eğitim Akademimizde açtığımız LGS kursumuz, sekizinci sınıfta okuyan 82 öğrencimize hizmet verdi. Bu öğrencilerimizden 2’si Fen Lisesi olmak üzere 15’i Nitelikli Anadolu Lisesi ile ve Proje okullarını kazandı. İlk yılımızda yaşadığımız bu başarının mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu başarımızı katlayarak arttırmayı hedefliyoruz. Başarı gösteren öğrencilerimizi ve katkı sunan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.