Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Kayapınar 1. Liseler Arası Tiyatro Şenliği coşkuyla sona erdi

DİYARBAKIR’IN KAYAPINAR BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL İLKİ DÜZENLENEN ‘1. LİSELER ARASI TİYATRO ŞENLİĞİ’ SONA ERDİ. 9-17 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA KAYAPINAR İLÇESİNDEKİ 13 OKULUN KATILDIĞI TİYATRO ŞENLİĞİNDE BU OKULLARDA ÖĞRENİM GÖREN 350 ÖĞRENCİ İLK KEZ SAHNE DENEYİMİ YAŞADI. 10 GÜN SÜREN VE 5 BİN KİŞİNİN İZLEDİĞİ TİYATRO ŞENLİĞİNDE 13 FARKLI OYUN SERGİLENDİ.

Kayapınar 1. Liseler Arası Tiyatro Şenliği coşkuyla sona erdi
22/05/2022 14:20
A+
A-

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ’1. Liseler Arası Tiyatro Şenliği’ sona erdi. 9-17 Mayıs tarihleri arasında Kayapınar ilçesindeki 13 okulun katıldığı tiyatro şenliğinde bu okullarda öğrenim gören 350 öğrenci ilk kez sahne deneyimi yaşadı. 10 gün süren ve 5 bin kişinin izlediği tiyatro şenliğinde 13 farklı oyun sergilendi.

Ödül töreni öncesi şenlik kortej yürüyüşü düzenlendi. Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Arif Karaman, ilçe milli eğitim müdürü ile öğrencilerin katılımıyla düzenlenen kortej yürüyüşünde oldukça renkli sahneler yaşandı. Cigerxwîn Gençlik Kültür ve Sanat Merkezinde 1. Liseler Arası Tiyatro Şenliğinin düzenlendiği ödül törenine okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Jüri üyelerince yapılan değerlendirmeler sonucu, en iyi erkek, en iyi kadın, en iyi yardımcısı erkek, en iyi yardımcı kadın, en iyi oyun, en iyi yönetmen ve jüri özel ödülü olmak üzere 7 dalda ödül verildi. Törende Kaymakam ve Başkanvekili Arif Karaman tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Arif Karaman, bu yıl ilkini düzenledikleri tiyatro şenliğini geleneksel bir etkinlik haline dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, “Tiyatro şenliğine hazırlanan okullarımıza kostüm ve sahne desteği belediyemiz tarafından sağlandı. Ödül gecesi ile gençlerimizin kültür ve sanat etkinliklerine katılımının teşvik edilmesini sağlıyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.