Dolar 32,3854
Euro 34,7876
Altın 2.435,15
BİST 9.992,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Kar Araban’da hayatı olumsuz etkiliyor

GAZİANTEP’İN ARABAN İLÇESİNE YILLAR SONRA YAĞAN YOĞUN KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR. KIRSAL MAHALLELERDE YOLLAR VE ÇATILAR KARLA KAPLANIRKEN VATANDAŞLAR YAĞAN KARI GÜÇLÜKLE TEMİZLİYOR.

25/01/2022 10:20
A+
A-

Gaziantep’in Araban ilçesine yıllar sonra yağan yoğun kar hayatı olumsuz etkiliyor. Kırsal mahallelerde yollar ve çatılar karla kaplanırken vatandaşlar yağan karı güçlükle temizliyor.

Gaziantep’in Araban ilçesinde yıllar sonra etkili olan kar yağışı ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağan kar evlerin çatıları ile kırsal mahalle yolların kaplarken Araban Belediyesi ekipleriyle vatandaşlar yağan karı temizlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Evlerin çatılarında biriken karı temizlemek için kolları sıvayan vatandaşlar, kar yağışının hem olumlu hem de olumsuz yönleri olduğunu ifade etti.

“Toprak suya doydu”

İlçeye bağlı Körhacıobası Mahallesi’nde yaşayan Yusuf Karataş, yarım asrı aşkın süredir bu denli yoğun kar yağdığını söyledi. Günlerdir devam eden yoğun kar yağışıyla toprağı suya doyurduğunu aktaran Karataş, “Arabanlı çiftçi olarak şahsen ben Araban Ovası’na yağan karı ‘Beyaz Altın’ olarak değerlendiriyorum. Elbette günlerce süren yoğun kar yağışı ve tipi ile birlikte bazı zorluklar yaşayacağız ama kar berekettir. Ne kadar yağarsa o kadar iyidir. Allah’ın rahmetinden şikayetçi olmamamız gerek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.