Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C

İnönü Üniversitesi TEKNOFEST’e 5 proje ile katılacak

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TEKNOFEST’E 5 PROJE İLE KATILACAK

İnönü Üniversitesi TEKNOFEST’e 5 proje ile katılacak
27/08/2022 11:05
A+
A-

Malatya İnönü Üniversitesi TEKNOFEST’e 5 proje ile katılacak.

Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST bu yıl 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun – Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla hem ulusal hem de uluslararası boyutta gerçekleştirilen TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde kamu ve özel sektör kuruluşlarının, üniversitelerin ve medya şirketlerinin de aralarında olduğu 101 kurumun katılımıyla düzenlenecek. Altı gün boyunca bilim, teknoloji, havacılık, sergi, zirve, atölye, sahne gösterileri, ödül törenleri ve konser gibi etkinliklerin düzenleneceği TEKNOFEST’e bu yıl Malatya İnönü Üniversitesi de önemli projelerle katılacak. NASA tarafından düzenlenen yarışmada finale kalan, İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Arş. Gör. Murat Toptaş’ın yürüttüğü “Configurable Test Section Design for Transonic Wind Tunnel” adlı proje de festivalde sergilenecek önemli çalışmalar arasında bulunuyor.

İnönü Üniversitesi’nin Teknoloji Festivali’nde ayrıca, “Yangın Söndürme Bombası”, “Dikkat ve Refleks Gelişim Cihazları”, “Kaplama Cihazı” ve “Daldırma Cihazı” gibi diğer önemli projeleri de yer alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.