Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

İki dakika ile sınavı kaçırdı gözyaşlarına boğuldu

MALATYA’DA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI’NIN (YKS) İLK OTURUMU OLAN TEMEL YETERLİLİK TESTİ SINAVI HEYECANI YAŞANDI. SINAV SALONUNA DAKİKALARCA GEÇ KALAN ADAY GÖZYAŞLARINA BOĞULURKEN, KİMLİĞİ KIRIK OLAN ADAY SINAV SALONUNA ALINMADI.

18/06/2022 12:10
A+
A-

Malatya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sınavı heyecanı yaşandı. Sınav salonuna 2 dakikayla kaçıran aday gözyaşlarına boğulurken, kimliği kırık olan aday sınav salonuna alınmadı.

Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda tamamlanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk ayağı olan TYT bugün saat 10.15 itibariyle başladı. Aylardır sınava hazırlanan öğrenciler içeride ter dökerken dışarda bekleyen veliler Kuranı Kerim okudu dualar etti. Sınava 2 dakika geç kalan aday içeri alınmayınca gözyaşlarına boğuldu.

Sınav binasının giriş kapısının kapanmasının ardından gelen bir aday ve yanındaki refakatçisi görevlilere dakikalarca dil döktü. Yaklaşık 10 dakika süren ısrarın ardından öğrenci ve refakatçisi, sınav sistemine tepki göstererek okuldan ayrıldı. Ayrıca kimliği kırık olan genç de sınav salonuna alınmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.