Dolar 32,3793
Euro 34,6760
Altın 2.407,89
BİST 10.072,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 13°C

İhracatçının gözde pazarı: Cibuti

CİBUTİ’NİN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ A. HÜSEYİN ABDİLLAHİ, GAİB HİZMET BİNASINDA GÜNEYDOĞU ANADOLU HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI CELAL KADOOĞLU VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ ZİYARET EDEREK İKİ ÜLKE ARASINDAKİ KARŞILIKLI TİCARET İLİŞKİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.

22/06/2022 15:20
A+
A-

Cibuti’nin Türkiye Büyükelçisi A. Hüseyin Abdillahi, GAİB hizmet binasında Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret ilişkilerini değerlendirdi.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerini GAİB hizmet binasında ziyaret eden Cibuti Büyükelçisi A. Hüseyin Abdillahi Türkiye-Cibuti ticari ilişkileri ve bölgesel çalışmalar ve Cibuti’nin Türk yatırımcılardan beklentisini dile getirdi. Cibuti’nin Türkiye’de birçok sektör için önemli bir Pazar olduğunu ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu Türkiye genelinden bu ülkeye 2021 yılında bütün sektörlerden toplam 291 milyon 400 bin dolarlık ihracat gerçekleştiğini, bu rakamın 152 milyon 552 bin dolarlık bölümünün ise Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri üyeleri tarafından yapıldığını ifade etti. Kadooğlu, yaptığı değerlendirmede “Son yıllarda ülke ihracatımızın adeta parlayan yıldızı haline gelen Cibuti özellikle gıda ihracatçıları için önemli bir pazar haline gelmiştir. Bizleri ziyaret eden Cibuti Büyükelçisi A. Hüseyin Abdillahi ile iki ülke arasındaki dostluk bağının güçlendirilirken karşılıklı ticaretin de arttırılması yönünde görüş alışverişinde bulunduk. Bölgemizden bu ülkeye 2021 yılının ilk 5 ayında 40 milyon 501 bin dolarlık hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirilirken 2022 yılının ilk beş aylık sürecinde ise bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 123,4 artışla 90 milyon 477 bin dolarlık hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihraç edilmiştir. Elbette Türkiye için olduğu kadar bölge ihracatçılarımız için de büyük bir pazar haline dönüşen Cibuti’de ürünlerimize yönelik talebin hızla artması bizler için önemlidir” dedi. Cibuti Büyükelçisi A. Hüseyin Abdillahi de Cibuti halkının Türk mallarını sevdiğini ifade ederek Türk yatırımcılar için bu ülkede önemli fırsatlar olduğunu ve yatırımcıları ülkelerine beklediklerini ifade etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.