Dolar 32,3797
Euro 34,7540
Altın 2.429,89
BİST 9.943,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Hokey liginde şampiyon olan Diyarbakır Peyasspor’un sporcuları eğitimde de öncü

İZMİR’DE 22-27 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU 1.LİG MÜSABAKALARINDA ŞAMPİYON OLAN DİYARBAKIR PEYASSPOR HOKEY TAKIMI, KADROSUNDA YER ALAN SPORCULARIN EĞİTİM KİMLİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR. TAKIMDAKİ SPORCULARIN 9’Ü ÜNİVERSİTELERİN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULLARINDA, 7’Sİ İSE SPOR LİSESİNDE ÖĞRENİM GÖREREK GELECEĞİN EĞİTİMCİLERİ OLMAYA HAZIRLANIYOR.

02/03/2022 15:55
A+
A-

İzmir’de 22-27 Şubat tarihleri arasında yapılan Türkiye Hokey Federasyonu 1. Lig müsabakalarında şampiyon olan Diyarbakır Peyasspor Hokey Takımı, kadrosunda yer alan sporcuların eğitim kimliğiyle dikkat çekiyor. Takımdaki sporcuların 9’ü üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksek okullarında, 7’si ise spor lisesinde öğrenim görerek geleceğin eğitimcileri olmaya hazırlanıyor.

Bir yandan sahada başarıdan başarıya koşarak memleketlerini Türkiye Hokey Federasyonu 1. Ligi’ne taşırken, diğer yandan öğrenim hayatlarına da devam ederek örnek bir sporcu profili çiziyorlar. Bu başarıyı gösteren takım, geçen hafta İzmir’de yapılan 1. Lig müsabakalarında şampiyonluğa uzanan Diyarbakır ekibi Peyasspor.

Takımdaki sporcuların 3’ü Dicle Üniversitesi, 2’si Batman Üniversitesi ve 7’si de Diyarbakır Spor Lisesi’nde öğrenim hayatına devam ediyor. Sporcuların eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Peyasspor Kulübü Asbaşkanı Ali Fuat Koyun, sporcuların aynı zamanda gelecek için de güzel mesajlar vererek topluma örnek olduğunu söyledi.

“Sporcularımızı eğitime teşvik ediyoruz”

Ali Fuat Koyun, sporcularımızı ilköğretimden itibaren seçip tüm eğitim hayatları boyunca takiplerini yaptıklarını belirterek, “Okul sporlarında gösterdikleri başarı ile spor liselerini genellikle tercih eden sporcularımız buradan üniversite hayatına atılmaktadırlar. Sporcularımızdan Ali Gaffar Duva, hakim taşar ve İbrahim Demirtop, Dicle Üniversitesi BESYO bölümünde öğrenimlerine devam etmektedirler. Sporcularımız spor lisesi mezunu olup, defalarca milli takımda ülkemizi başarı ile temsil etmişlerdir. Beden eğitimi ve spor yüksek okullarında okuyan sporcularımız, bu branşın artık kendi ilinde de okutulmasını talep etmektedirler. Yakın zamanda yapılacak olan üniversitelerarası hokey müsabakalarında üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Yine spor lisesi öğrencisi sporcularımız tek hedeflerinin kendi şehirlerinde üniversite okumak ve buradan yükselmek olduğunu belirtiyor. Bu profili taşıyan sporculara sahip olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.