Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 22°C

Halı sektörü üniversitede buluştu

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ HALI TASARIMI PROGRAMI İLE HALI TASARIMCILARI DERNEĞİ (HATAD) İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE BİR HALI MARKASININ HALI TASARIM MÜDÜRÜ YETER KORKMAZ’IN KATILIMIYLA SEKTÖR BULUŞMASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

07/04/2022 15:25
A+
A-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı ile Halı Tasarımcıları Derneği (HATAD) işbirliği çerçevesinde bir halı markasının Halı Tasarım Müdürü Yeter Korkmaz’ın katılımıyla sektör buluşması etkinliği düzenlendi.

Halı Tasarımı Programı ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin katıldığı, Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, Halı Tasarımcısı Yeter Korkmaz tarafından sisal dokuma, sisal halısının kalite özellikleri, Amerika pazarı, kullanılan renk ve desenler hakkında bilgi verildi.

Halı Tasarımı Programı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek, halı üretiminin her aşamasında iplikten başlayıp müşteriye ulaşıncaya kadar bilgisayarlı sistemlere ihtiyaç duyulduğu ve tasarımcı adayların bu konuda kendilerini geliştirmesi gerektiği üzerine tavsiyelerde bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Memik Üzümcü ise geleneksel kilim örgüleriyle son teknoloji makinelerde dokunan; suya, güneşe, kire dayanıklı, bilinenin aksine toz barındırmayan halılara son zamanlarda hem yurt içi hem de yurt dışında büyük talep olduğunu söyledi. Öğr. Gör. Naime Yüksel Çalık da tasarımcı adaylarının kafasında planladığı projeyi hayata geçirmeden önce mutlaka kabataslak kâğıda aktarabilmesi için her daim yanında bir eskiz defteri bulundurması gerektiğini değinerek, böylece hayal edip kurguladıkları projeyi kâğıda aktarmanın tasarımcının el becerisini geliştirmenin yanında tasarım üzerine ilk adımı atmalarının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Etkinlik sonunda, Halı Tasarım Müdürü Yeter Korkmaz, öğrencilere mesleklerinin çok kıymetli olduğunu belirterek, halı tasarım yarışması için önerilerde bulundu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.