Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Güneydoğulu Hububatçıların Afrika’daki ikinci durağı Etiyopya

SÜRDÜRÜLEBİLİR İHRACATIN GELİŞTİRİLMESİ VE PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİNİN ARTIRILMASI İÇİN YENİ PROJELER GELİŞTİREN GÜNEYDOĞU ANADOLU HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ AFRİKA’DA YENİ PAZARLAR PROJESİ KAPSAMINDA CİBUTİ’DEN SONRA ETİYOPYA’DA DA İNCELEMELER YAPTI.

31/07/2022 10:40
A+
A-

Sürdürülebilir ihracatın geliştirilmesi ve pazar çeşitliliğinin artırılması için yeni projeler geliştiren Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Afrika’da Yeni Pazarlar Projesi çerçevesinde Cibuti’den sonra Etiyopya’da incelemeler yaptı.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu hedeflerinin mevcut pazarlardaki pazar paylarını arttırarak yeni pazarlarda da etkin roller üstlenmek olduğunu ifade etti.

“Hububat sektörü en az silah sektörleri kadar önemli bir noktada”

Kadooğlu Afrika’da Yeni Pazarlar Projesi çerçevesinde Cibuti’nin ardından oluşturdukları heyetin Etiyopya’da da incelemeler yaptığını belirterek, “Bugün hububat bakliyat sektörü en az silah sektörleri kadar önemli bir noktadadır. Pandemi ve dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşlar gıda sektörünün önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Birliğimiz yönetim kurulu üyelerinden Mazhar Altunkaya ve Oğuz Özmen’in yanı sıra GAİB Genel Sekreter Yardımcımız Ahmet Şahbudak’tan oluşan heyetimiz Afrika pazarlarına yönelik araştırmalarını sürdürüyor. Etiyopya ziyaretlerinde bu ülke insanlarının ihtiyaç duyduğu sektörümüze yönelik ürünlerin tespiti sağlanırken bu ülkeye yönelik ihracatımızın artırılması yönünde de çalışmalar Etiyopyalı yetkililerle kurulan ilişkiler sonucu bir yol haritası belirlenmiştir. Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından gerek Cibuti gerekse Etiyopya’yla ilişkilerimizin önümüzdeki süreçte daha çok gelişeceğine inanıyoruz. Etiyopya’da Türk ürünlerine yönelik nihai tüketicilerin inanılmaz bir talebi olduğunu görüyoruz. Elbette bu verileri doğru değerlendirerek ihracatçılarımızın sadece Cibuti ve Etiyopya pazarlarında değil bütün Afrika pazarlarında daha etkin roller üstlenmeleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.