Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 23°C

Güdül Tahtacı Örencik Köylüleri Kahvaltıda Bir Arada

Güdül Tahtacı Örencik Köylüleri Kahvaltıda Bir Arada
26/08/2023 20:26
A+
A-

Güdül Tahtacı Örencik Köylüleri Kahvaltıda Bir Arada

Yaşar TONBAK/ANKARA – BHA

TADYA (Tahtacı Örencik Doğal yaşam Kollektif)ve Mahalle Muhtarlığı tarafından bu yıl 3.cüsü düzenlenen Süvari Çayı vadisi, Ankara Güdül’de Eko Kamp alanında Kahvaltıda bir araya geldi.

Eko Kam alanında düzenlenen Kahvaltıya, Güdül belediye başkanı Muzaffer Yalçın, AK Parti ilçe başkanı sadettin Erdoğan, TADYA sorumlusu Arif Yıldırım, Güdül Muhtarlar Derneği başkanı ve tahtacı Örencik mahallesi Muhtarı Sabahattin Araç’la birlikte, Doğal Ürün üretimi yapan 18 Üye ile birlikte çok sayıda mahalle sakini Kahvaltıda bir araya geldi.

“Güzel Bir Etkinlik Oluyor”

Güdül Belediye başkanı Muzaffer Yalçın, kahvaltının ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tahtacı Örencik Mahallesi sakinleriyle bir araya geldik. Bu gün 3.sünü yaptığımız bir program bu. Köy derneği, Muhtarlar ve (TADYA) ile işbirliği halinde düzenlendi, bizde belediye olarak destek verdik. Güzel bir etkinlik oluyor. Süvari çayının doğal güzellikleri var. Buranın esprisi, doğal güzelliğinin bozulmaması ve bakir bir yer. Bizde, bozmayı düşünmüyoruz. Küçük dokunuşlarla daha da cazip hale getirmeyi planlıyoruz. Çok kalabalık, Ankara’dan ve başkan yerlerden geldiler köylüler. Muhtarımız sağ olsun, bu işe çok emek veriyor. Ankaralılar da bu güzel mekana hafta içinde de gelebilirler” ifadesinde bulundu.

Mahalle Muhtarı Sabahattin Araç ise şu açıklamada bulundu:

“3 yıldır burada kahvaltı şöleni yapıyoruz, yani bu günkü 3. şölenimiz. Bu hem kaynaşma, hem de köyümüzü tanıtmak ve İlçemiz Güdül’ü tanıtmak için düzenliyoruz. Vatandaş burada kahvaltının ardından Süvari çayında eğleniyor ve çocuklarıyla hoşça bir vakit geçiriyor. Aynı zamanda, yetiştirdiğimiz ürünlerin pazarlaması da yapılacak. Köyümüzde Doğal ürün yetiştiricilerimiz var. Bunlarda bu gün burada ve ürünlerini de tanıtacaklar. Köyümüzde, TADYA grubu olarak Organik ürün yetiştirmede önemli mesafeler alındı. Bunlar önemli gelişmeler. Bu kahvaltı buluşmasını sürdüreceğiz.”

Emekli Öğretmen Arif Yıldırım’da yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tahtacı Örencik Köyü olarak 15 yıl öncesi, özellikle hem Türkiye’ye, hem de yöremize katkı amaçlı doğal ürün üretme projesi çerçevesinde, arkadaşlarımızla birlikte birlik olarak ve bütünleşme sağlayarak, (TADYA) kolektifini oluşturduk. TADYA, Tahtacı Örencik Doğal Yaşam Kollektifidir. Bu kolektife 18 Aile üyedir. Kriteri ve öncüsü çok nettir. Kesinlikle ürünlerin doğal olmak kaydıyla, bu ürünlerimizi köyümüzde yetiştiriyoruz. Bu ürünleri de kargo sistemiyle de her pazartesi günüde,(bilinçli Beslenme Gurubu) Kargo sistemiyle adrese teslim ediliyor, yani alıcına ulaştırıyoruz. Aynı zamanda 3 yıldı da burada kahvaltı şölenleri düzenliyoruz. Bu tamamen TADY’ı, tahtacı Örencik mahallesini tanıtmak üzere düzenlenmiş bir organizasyondur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.