Dolar 32,5044
Euro 34,9180
Altın 2.431,84
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

GTB başkanlarından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

GAZİANTEP TİCARET BORSASI (GTB) MECLİS BAŞKANI AHMET TİRYAKİOĞLU VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET AKINCI, ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI.

14/07/2022 11:30
A+
A-

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan menfur darbe girişiminin milletimizin destansı mücadelesi ve devletimizin kararlı duruşuyla akamete uğratıldığını anımsatan GTB başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi:

’’’Bundan 6 yıl önce ülkemizin huzur ve güven ortamına kast ederek, milli iradeyi ve meşru hükümeti hedef alan hain darbe girişimi, necip milletimizin destansı mücadelesi ve devletimizin kararlı duruşuyla akamete uğratılmıştır. Milli iradenin şaha kalktığı, milli birlik ve beraberlik duygusunun tek yumruk meydanlara sığmadığı 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen hain elleri tek tek kırarak, kahramanlıklarla dolu şanlı mazisine yeni bir destan daha eklemiştir. İstikbaline ve istiklaline canı pahasına sahip çıkarak, 15 Temmuz’un zifiri karanlığını, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına çeviren necip milletimiz, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi aynı azim ve ruhla darbe girişimine kararlı bir şekilde karşı durmuştur. 15 Temmuz, tarihinde acı darbe tecrübeleri bulunan ülkemiz için de bir dönüm ve kırılma noktası olmuştur. Hain kalkışmanın yaşandığı gece milli iradeyi yok sayan FETÖ terör örgütü mensuplarının namlularına karşı, vatan aşkıyla göğüslerini siper eden aziz milletimiz, güvenlik güçlerimiz ve idarecilerimiz, kahramanca mücadele ederek sadece darbe girişimini bertaraf etmemiş aynı zamanda eski karanlık darbe günlerinin de artık çok gerilerde kaldığını açıkça ortaya koymuştur. Milli iradenin üzerinde hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden necip milletimiz, ’Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan hiçbir iradeyi meşru kabul etmeyiz. Millet iradesi dışındaki bir zorlamaya da asla boyun eğmeyiz’ mesajını açık bir şekilde vermiştir. Darbe heveslilerine karşı ortaya konulan bu milli ve kararlı duruş, gelecekte benzer melun girişimlerde bulunmak isteyen karanlık zihniyetlerin de önüne kırılmaz zincirlerle set çekmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz gecesinin zifiri karanlığını canları pahasına Türkiye’nin aydınlık yarınlarına çeviren tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, bu uğurda canlarını ortaya koyan yiğit gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü kutluyoruz.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.