Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Gaziantep’teki Mekanik Biyolojik Ayrıştırma tesisine ödül

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI “MEKANİK BİYOLOJİK AYRIŞTIRMA TESİSİ”, TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NİN (KALDER) “İLHAM VEREN KAMU PROJE ÖDÜLLERİ” YEREL YÖNETİMLER KATEGORİSİNDE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ.

28/03/2022 11:20
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı “Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi”, Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) “İlham Veren Kamu Proje Ödülleri” yerel yönetimler kategorisinde ödüle layık görüldü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İller Bankası iş birliğinde Avrupa Birliği tarafından fonlanarak hayata geçirilen Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi, 32 kurumun 39 proje ile başvuru yaptığı ve 12 projenin finale kaldığı yarışmada ödül kazandı.

Ankara’da düzenlenen törende kurum adına ödülü Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanı Emel Kıraç ve İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Murat Geç aldı.

Geleceğe daha yaşanabilir ve temiz bir şehir bırakmak için Büyükşehir Belediyesi’nin modern ve yenilikçi yatırımlardan gösterilen tesis, dönüştürülebilir atığın ve biyobozunur atığın çevreye en faydalı şekilde geri dönüşümü ve bertarafını sağlayabiliyor.

Toplam atık işleme kapasitesi yılda 100 bin ton olan tesisle yaklaşık 17 bin ton geri dönüştürülebilir atık kazanımı hedeflenirken, yaklaşık 22 bin ton biyobozunur atığın işlenmesi için ise biyogazın mevcut ko-jeneratör ünitelerine aktarılarak enerji üretilmesi sağlanacak. Üretilen elektrik şebekeye verilerek enerji miktarı ilk aşamada 4 bin 100 megawatt/saat kazanım oluşturacak. Tesisle yılda toplam 9 bin 309 ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı azalımı planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.