Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Gaziantep eğitim fakültesi öğretim üyeleri Berlin’de eğitim verdi

GAZİANTEP EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ BERLİN’DE EĞİTİM VERDİ

09/03/2022 11:15
A+
A-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Fatih Özmantar, Doç. Dr. Melike Özyurt, Doç. Dr. Emrah Cinkara ve Doç. Dr. Mehmet Bardakçı tarafından “Facilitating e-Learning for an InclusivePedagogy: e-FLIP” isimli AB projesi kapsamında Almanya’nın Berlin şehrinde öğretmen eğitimleri verildi.

İzlanda, İspanya, İtalya, Slovakya, Yunanistan ve Almanya’dan eğitimcilerin katıldığı proje toplantısında Doç. Dr. Melike Özyurt tarafından Gaziantep Üniversitesinin tanıtımı yapılarak, üniversitede yürütülen akademik çalışmalar hakkında bilgi verildi. Prof. Dr Mehmet Fatih Özmantar ise “Etkili Uzaktan Eğitimin Özellikleri” konusunda eğitim verdi. Proje kapsamında geliştirilen uzaktan eğitim modeline ilişkin eğitim Doç. Dr. Emrah Cinkara tarafından verilirken, Doç. Dr. Mehmet Bardakçı geliştirilen modelin uygulamaya yön verecek temel ilkelerini katılımcılara uygulamalı olarak anlattı. Çalışma kapsamında ayrıca İzlanda, Almanya ve Yunanistan’dan eğitimciler uzaktan eğitimde kullanılabilecek Web 2 araçlarının uygulamalı tanıtımını yaptı.

Projenin Yürütücüsü Doç. Dr Melike Özyurt proje kapsamında çok verimli çalışmalar gerçekleştiğini, bu proje ile uzaktan eğitimin dinamiklerine uygun bir öğretim modeli geliştirme çabasında olduklarını ve uluslararası platformda denenerek geliştirilecek bu modelin eğitim öğretim sürecine önemli katkıları olacağını ifade etti. Model geliştirme çalışmalarının bir sonraki aşamasının nisan ayının ilk haftasında İzlanda’nın Reykjavik şehrinde gerçekleşeceğini söyleyen Doç. Dr. Özyurt, kuram ve uygulamanın buluştuğu bu tür projelerin çevrimiçi yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliğini artırmada önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Gaziantep Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin ise projenin başarılı olması için gereken tüm desteği sağladıklarını ifade ederek, eğitim alanında yenilikçi uygulamalar konusunda AR-GE çalışmaları yapmanın gerekliliğine inandığını ve uluslararası boyutta yürütülen bu çalışma ile nitelikli ürünler ortaya koyacaklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.