Dolar 32,3904
Euro 34,7696
Altın 2.439,43
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 16°C

Gaziantep-Bağdat direkt uçuşları başladı

GAZİANTEP-BAĞDAT DİREK UÇUŞLARI GAZİANTEP HAVALİMANI’NDA DÜZENLENEN PROGRAMLA RESMEN BAŞLADI. DÜZENLENEN TÖRENDE GAZİANTEP-BAĞDAT UÇAĞININ İLK YOLCULARINA ÇİÇEK TAKDİM EDİLEREK BAKLAVA İKRAMINDA BULUNULDU.

10/06/2022 09:35
A+
A-

Gaziantep-Bağdat direkt uçuşları Gaziantep Havalimanı’nda düzenlenen programla resmen başladı. Düzenlenen törende Gaziantep-Bağdat uçağının ilk yolcularına çiçek takdim edilerek baklava ikramında bulunuldu.

Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden biri olan Gaziantep ile Irak’ın ticari ve insani ilişkilerin daha da artırılması için başkent Bağdat’a direkt uçuş seferleri başlatıldı. Gaziantep Havalimanı’nda düzenlenen törenle Gaziantep-Bağdat direk uçuşunun ilk yolcuları uğurlandı. Gaziantep-Bağdat seferinin ilk yolcularına çiçek takdim edilip baklava ikramında bulunuldu. Düzenlenen törene Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar ile diğer protokol üyeleri ve ilk yolcular katıldı.

“Türkiye ile Bağdat arasındaki ticari ilişkiler için olağanüstü bir hizmet”

Programda Gaziantep-Bağdat uçak seferleri hakkında bilgiler veren Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, “Bu uçuşlar Türkiye ile Bağdat arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için olağanüstü bir hizmet. Seferler haftada bir olarak planlanmakta. Ben bu uçuşların başlamasında katkısı olan herkese, özellikle Gaziantep yönetimine teşekkür ediyorum. Bu iki taraf için de büyük bir fırsat. Bu uçuşlarla iki ülke arasındaki alışveriş hacminin daha da artacağının sinyalleri var diyebiliriz” dedi.

“Gaziantep-Bağdat direkt uçuşlarıyla turistik ve ticari hacmimiz artmış olacak”

Uçak seferlerinin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini söyleyen Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, “Irak ile hem ticaret hacmimiz hem de oradaki yapılan iş hacmimiz giderek artmaya devam ediyor. Bağdat’a gidince sürekli gelişmekte olan bir şehir görüyorsunuz. Gaziantep olarak şehrimiz ihracat olarak ikinci sırada bulunmakta. Neredeyse İstanbul’dan daha fazla ihracat yapıyor diyebiliriz. Gaziantep-Bağdat direk uçuşları sonrası Irak ile hem turistik hem de ticari hacmimiz artmış olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.