Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 19°C

GAÜN ilahiyat fakültesi akademisyenleri Metaverse’te

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) İLAHİYAT FAKÜLTESİ AKADEMİSYENLERİ METAVERSE TEKNOLOJİSİYLE BİR ARAYA GELEREK TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ.

25/02/2022 17:25
A+
A-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi akademisyenleri Metaverse teknolojisiyle bir araya gelerek tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

GAÜN akademisyenleri Doç. Dr. Adnan Algül, Doç. Dr. Erol Erkan, Doç. Dr. İbrahim Salkıni, Dr. Fehmi Soğukoğlu, Dr. Dilara Tınas, Öğr. Gör. Dr. Mustafa Aksoy ve Araştırma görevlisi Said Sami tarafından Sakarya ilinde Metaverse alanında faaliyet gösteren Global Meta Work şirketi ekibi ile Metaverse üzerinden tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Metaverse ekosistemindeki çalışmaların öneminden bahseden GMW şirketi yöneticisi Dr. Metin Çengel, Metaverse alanında özellikle öğrencilerin ve vatandaşların doğru yönlendirilmesi için akademik camianın Metaverse evrenini yakından tanıması ve bu sayede akademisyenlerin öğrencileri doğru bilgilendirerek onların bu teknolojiden istifade etmeleri gerektiğini belirtti. Toplantıda ayrıca şirket yöneticilerinden Hüseyin Bayer, Metaverse teknolojileriyle ilgili kripto para, NFT ve Web 3.0 gibi hususlar hakkında bilgilendirmede bulundu. GMW yetkilileri, ilk kez Metaverse deneyimi yaşayan Gaziantep ilahiyat fakültesi akademisyenlerinin sorularını cevaplandırdı ve onlarla Metaverse evreninde bir gezi yaptı.

Metaverse teknolojisinin eğitime verebileceği katkıya dikkat çeken İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Algül, doğru ve uygun bir şekilde kullanıldığında din eğitiminde de bu teknolojiden yararlanılabileceğini belirtti. Doç. Dr. Erol Erkan ise bu teknolojiden gerek yararlanılması ve gerekse de Metaverse evreninin toplumun farklı kesimleri tarafından kabul görebilmesi için hem zamana hem de doğru bilgilendirme ve bilinçlendirmeye ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Toplantı, her iki grubun birbirlerine başarı dilekleri ve ileride birlikte ortak projeler geliştirme temennileri ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.