Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

FÜ Yabancı Diller Yüksekokulu OTE olarak akredite edildi

FIRAT ÜNİVERSİTESİ (FÜ) YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU, OXFORD ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN, OXFORD TEST OF ENGLİSH (OTE) OLARAK AKREDİTE EDİLDİ.

11/08/2022 10:00
A+
A-

Fırat Üniversitesi (FÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, Oxford Üniversitesi tarafından, Oxford Test of English (OTE) olarak akredite edildi.

FÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Oxford Üniversitesi tarafından OTE olarak akredite edildi. Bu akreditasyon ile Yabancı Diller Yüksekokulu, 7’si üniversite olmak üzere Türkiye’deki 18 sınav merkezinden biri olma özelliğini kazandı.

FÜ’den yapılan açıklamada, “OTE, bilgisayar uyarlamalı bir test olup sınava katılanların İngilizce dil becerilerini (okuma, yazma, konuşma, dinleme) ölçebilen ve CEFR A2, B1 ve B2 seviyelerine göre sonuçları değerlendiren bir sınav uygulamasıdır. Sınav sonuçları ömür boyu geçerlidir ve dünya çapında tanınmaktadır. OTE, 25 ayrı ülkede 400’e yakın kurum tarafından tanınırlığı olan ve Oxford Üniversitesi tarafından sertifikalandırılan tek sınavdır. OTE, ayrıca 35 binden fazla uluslararası öğrenciye, dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarında eğitim için bir yol sağlayan üniversitelerden oluşan ve uluslararası yükseköğretim yeterlilik ve servis sağlayıcısı olan NCUK (Üniveriste Konsorsiyumu) tarafından tanınmaktadır” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.