Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

FÜ akademisyenlerinden başarı: Yüksek bütçeli 3 TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi

FIRAT ÜNİVERSİTESİ (FÜ) ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN VE TÜBİTAK 1001 BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI’NA SUNULAN 3 PROJE BAŞVURUSU, AKADEMİK DEĞERLENDİRME SONUCU BAŞARILI BULUNARAK DESTEKLENMESİNE KARAR VERİLDİ.

FÜ akademisyenlerinden başarı: Yüksek bütçeli 3 TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi
16/02/2022 15:40
A+
A-

Fırat Üniversitesi (FÜ) öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’na sunulan 3 proje başvurusu, akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.

Yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeleri desteklemenin amaçlandığı ’TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’na 2021 2. döneminde sunulan projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı. FÜ öğretim üyeleri tarafından hazırlanan 3 proje başvurusu, akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi. Projelerle yaklaşık 2 milyon TL bütçenin FÜ’ye aktarılması sağlanacak. Kabul edilen bu projelerle 2021 yılında FÜ Öğretim Üyeleri yürütücülüğünde hazırlanan toplam 10 proje kabul edilmiş oldu. Bu projelerle yıllık bazda Fırat Üniversitesi en yüksek proje kabul değerine erişmiş oldu.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, başarılarından dolayı başta proje yürütücüsü öğretim üyeleri olmak üzere proje ekiplerini tebrik etti. FÜ’nün araştırma üniversitesi olmasında kurum dışı destekli projelerin ve özellikle TÜBİTAK 1001 projelerinin büyük öneme sahip olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, araştırma üniversiteleri arasında sürekli yer almak için proje sayılarının arttırılması amacıyla üniversitesi yönetimi olarak gerekli bütün çalışmaları yapacaklarını ve akademisyenlerimize bu yönde destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.