Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Evlat nöbetindeki ailelerin kararlı direnişi 922. günde

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERİN DİRENİŞİ, 922’İNCİ GÜNÜNDE DE DEVAM EDERKEN, OĞLUNUN DAĞA KAÇIRILMASINDAN HDP SORUMLU OLDUĞUNU İFADE EDEN ANNE SABİRE AYDIN, “OĞLUM 2017 YILINDA SAMSUN’DA ÜNİVERSİTE OKURKEN HALEN HDP MİLLETVEKİLİ OLAN MURAT ÇEPNİ TARAFINDAN KANDIRILIP DAĞA KAÇIRILDI” DEDİ.

12/03/2022 12:50
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi, 922’inci gününde de devam ederken, oğlunun dağa kaçırılmasından HDP’nin sorumlu olduğunu ifade eden anne Sabire Aydın, “Oğlum 2017 yılında Samsun’da üniversite okurken halen HDP milletvekili olan Murat Çepni tarafından kandırılıp dağa kaçırıldı” dedi.

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi 922’inci gününde de sürüyor. 2017 yılında Samsun’dan 23 yaşındayken çalışmak için İstanbul’a giden, 3 ay sonra İzmir’e gittiği öğrenilen ve kendisinden haber alınamayan Zafer Aydın’ın (23) annesi Sabire Aydın, oğlunun Samsun’dan İstanbul’a çalışmak için gittiğini ve 3 ay sonra İzmir’e geçtiğini, bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Oğlunun dağa kaçırılmasından HDP’nin sorumlu olduğunu ifade eden anne Aydın, “Oğlum 2017 yılında Samsun’da üniversite okurken halen HDP milletvekili olan Murat Çepni tarafından kandırılıp dağa kaçırıldı. 4 yıldır hiçbir haber alamıyorum oğlumdan. Benim çocuğumun yokluğundan HDP sorumludur. Ben burada evlat nöbeti mücadelesi veren annelerle birlikteyim ve çocuklarımız gelene kadar HDP il başkanlığı önünde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“Sensiz ben her mutlu günümde buruk bekliyorum”

Gözyaşları içerisinde oğluna teslim olması için çağrıda bulunan anne Aydın, “Oğlum beni görüyor ve duyuyorsan kaç gel güvenlik güçlerine teslim ol. Sensiz ben her mutlu günümde her bir tarafım buruk bekliyorum. Ne olursun dön gel” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.