Dolar 32,3944
Euro 34,8013
Altın 2.439,42
BİST 10.006,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Elazığ’da sokak ve yaban hayvanları için 90 farklı noktaya yem bırakıldı

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NCE SOKAK VE YABAN HAYVANLARI İÇİN KENT GENELİNDE 90 FARKLI NOKTAYA YEM, MAMA VE EKMEK BIRAKILDI

04/01/2022 11:35
A+
A-

Elazığ Belediyesince sokak ve yaban hayvanları için kent genelinde 90 farklı noktaya yem, mama ve ekmek bırakıldı.

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak ve yaban hayvanları için çalışma başlattı. Bu kapsamda belediye ekipleri, kentin 90 farklı noktasına yem, mama, ekmek ve su bıraktı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca, bin 200 rakımlı Harput Mahallesindeki yüksek kesimlere kuşlar için açık alanlara buğday ve ekmek bırakırken, doğada bulunan yaban hayvanları için de çeşitli yiyecekler bıraktı.

Kış boyunca yaban hayvanlarına yiyecek bırakacaklarını belirten Veteriner İşleri Müdürlüğü Personeli Yunus Asma, “Şu anda bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesindeyiz. Yaban hayvanları için buğday, ekmek gibi yiyecekleri buraya bırakıyoruz. Malum, kış aylarında kar yağdığı için yaban hayvanları hiçbir şekilde yiyecek bulamıyor. Bizler de belediye başkanımızın talimatlarıyla böyle bir işe çıktık. Bu çalışmalarımız yaz-kış demeden devam ediyor. Bu konuda bize destek veren başkanımıza özellikle teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız, ekmekleri çöpe atmasınlar. Ekmekleri sokak hayvanları için belirlenen yerlere bıraksınlar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.