Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Elazığ’da Agropark İnovasyon ve Eğitim Merkezi Projesi protokolü imzalandı

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI (ELAZIĞ TSO) TARAFINDAN HAZIRLANAN ELAZIĞ AGROPARK İNOVASYON VE EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

31/12/2021 16:50
A+
A-

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) tarafından hazırlanan Elazığ Agropark İnovasyon ve Eğitim Merkezi Projesi Protokolü imzalandı.

Elazığ tarımsal üretiminin katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi, akıllı tarım uygulamalarının başlaması, Elazığ ve bölge ekonomisinin bu sektörden en yüksek düzeyde yüksek kazanç elde etmesi hedefiyle Elazığ TSO tarafından Agropark İnovasyon ve Eğitim Merkezi Projesi hazırlandı. Projenin protokolü, Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Bakanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan ve FKA Genel Sekreteri Dr. A.Vahap Yoğunlu’nun katılımı ile FKA’da düzenlenen törenle imzalandı.

Elazığ TSO olarak en yüksek hibe bütçeli projeyi hayata geçireceklerini belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, “Bölgesinde tarım ve hayvancılık alanında hem su kaynakları hem iklimi hem de toprak yapısı ile farklılaşan Elazığ için artık yeni bir dönem başlamıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın destekleriyle Cazibe Merkezleri Destek Programı kapsamında 22 milyonluk projemizin 11 milyon TL olan kısmına hibe sağlanmış olup bu proje ile odamız tarihinin en büyük hibeli projesine start vermiş olduk. İlimizin, kayısı, üzüm, çilek, elma, kiraz, ayva, şeftali, vişne, dut başta olmak üzere çok önemli yöreye özgü aromatik tatlarına sahip ürünleri mevcut. Bu ürünlerin yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ve böylelikle ilimizde sürdürülebilir bir tarım ekosistemi oluşturulması önceliğimizi oluşturuyor. Proje kapsamında tarımsal eğitimlerin verilmesi, Ar-Ge ve inovasyonların yapılacağı laboratuvarlar, işleme tesisleri, paketleme ve tasarım merkezi gibi birçok uzmanlaşmış hizmet sağlanacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.