Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C

Diyarbakır’da yaklaşık 1,5 milyon metre şebekede temizlik çalışması

DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON İDARESİ (DİSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, KENT ALTYAPISININ 4 MEVSİM SORUNSUZ ÇALIŞMASI İÇİN YAKLAŞIK 1,5 MİLYON METRE ŞEBEKEDE TEMİZLİK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR.

12/08/2022 16:00
A+
A-

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent altyapısının 4 mevsim sorunsuz çalışması için yaklaşık 1,5 milyon metre şebekede temizlik çalışma yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklama göre, DİSKİ ekipleri, merkez 4 ilçede 1 milyon 118 bin 210 metre kanalizasyon ve 328 bin 947 metre yağmur suyu olmak üzere toplam 1 milyon 447 bin 157 metre şebekeyi 62 personelle kontrol ediyor. Ekipler, bahar ve kış mevsimlerinde kent genelinde meydana gelecek yağışlarda atıksu ve yağmursuyu şebeke hatlarında herhangi bir sorun meydana gelmemesi için çalışıyor.

Temizlik El Ekipleri, her gün kentin farklı noktalarında bulunan yağmursuyu ızgara temizliklerini aralıksız şekilde sürdürüyor. Ekipler, günlük ortalama 60 yağmursuyu ızgarasını temizliyor. DİSKİ, kanalizasyon şebekelerinde günlük ortalama 40 bacanın temizliğini gerçekleştiriyor. Ekipler, ayrıca vidanjörler ile günlük 2 bin 500 metre kanalizasyon şebeke boru içi hat temizliği yapıyor.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, kentin daha modern ve konforlu bir hale gelmesi için vatandaşlardan yağmur suyu ızgaraları ile kanalizasyon sistemlerine atık atmamasını istedi. Herkesi sorumlu davranmaya davet eden Tutşi, “Kanalizasyon, yağmur suyu ızgaraları yer altında olduğundan ve görünmediğinden dolayı maalesef birçok kişi tarafından çöp atma noktası olarak görülüyor. Çöp dışında yağmur suyu ızgaralarına büyük ölçüde zarar veren hafriyatlarda atılıyor. Sonuç olarak bunlar kentin ortak malı. Özellikle yağmur suyu ızgaralarına atılan poşet türü atıklar, suyun doğal akışını engelliyor ve bahar ile kış mevsiminde oluşan yağışlar tıkanmalara sebep oluyor” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.