Dolar 32,5201
Euro 34,8225
Altın 2.445,21
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Diyarbakır’da “Mola evleri” özel gereksinimli bireylere nefes oldu

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HAYATLARINI ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARINA ADAYAN AİLELERE YÖNELİK KURDUĞU “MOLA EVLERİ” SAYESİNDE ANNE VE BABALAR KENDİLERİNE VAKİT AYIRMA İMKANINA KAVUŞTU.

29/08/2022 13:05
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hayatlarını özel gereksinimli çocuklarına adayan ailelere yönelik kurduğu “Mola evleri” sayesinde anne ve babalar kendilerine vakit ayırma imkanına kavuştu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde kurulan “Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evi” engelli ve otizmli çocuklara hizmet veriyor. Merkez, hem anne ve babalara nefes aldırıyor hem de eğlenceli ve eğitici etkinliklerle çocukların kişisel gelişimine katkıda bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireylere sahip ve onlara sürekli olarak bakım vermekle yükümlü olan ebeveynlerin sosyal hayata katılımını, sağlık kurumlarında, diğer kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerini yürütmeleri amacıyla kurduğu “Özel Gereksinimli Bireylere Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evleri”nde uzman eğitmenler görev yapıyor.

Mola evinde üç eğitim sınıfı, etkinlik odası, oyun odası, dinlenme odası ve yemekhane bulunuyor. Merkezde ayrıca ebeveynlere ücretsiz psikolojik destek de veriliyor. Ayrıca mola evine kayıt yaptıran ailelere ücretsiz servis hizmeti de sunuluyor. Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde haziran ayında hizmete açılan mola evinde kayıtlı 112 engelli bireye hizmet veriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.