Dolar 32,5129
Euro 34,9158
Altın 2.432,48
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Diyarbakır’da denetlenen bin 24 kurum ve kuruluştan 37’sine ’erişilebilirlik logosu’ verildi

DİYARBAKIR AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ENGELLİ VATANDAŞLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK ‘ERİŞİLEBİLİRLİK LOGOSU’ TANITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ.

22/02/2022 14:40
A+
A-

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak “erişilebilirlik logosu” tanıtım töreni düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası önünde erişebilirlik flaması törenle göndere çekildi. Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’da bugün 37 kurum ve kuruluşa erişilebilirlik logosunu verdiklerini belirten Akçam, “Erişilebilirlik, herkesin istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesidir. Bütün kamu kurumları, özel kurumlar, açık alanlar ve toplu taşıma araçları hepsi tek tek denetleniyor. Bunların erişebilirliğe uygun olup olmadığını denetliyoruz. Şu ana kadar erişebilirliğe ilişkin ilimizde bin 24 denetim yapıldı. Bu denetimler kapsamında 24 özel kuruluş ve 13 kamu kuruluşu olmak üzere ilimizde 37 kurum ve kuruluş Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazandı. Bugünde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen logonun lansman toplantısını yaptık. Hak kazanan kuruluşlara logolarını teslim ettik. Bundan sonraki süreçte de ilimizde uygunluğunu kontrol edeceğimiz her hangi bir kurum ile kuruluş ve toplu taşıma aracı kalmayacaktır. Bunlar uygun değilse kendilerine uygunluk verilebilmesi için gerekli bilgiler verilerek daha sonra yine de denetlenip uygunluk çerçevesinde belgelerini vereceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası salonunda yapılan tanıtım törenine aralarında Ceylan Karavil Park AVM Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Didem Yılmaz Oto’nun da olduğu, erişebilirlik logosunu hakkeden kurumların temsilcilerine logo takdim edildi.

Yapılan konuşmanın ardından kurum ve kuruluşlarla toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tören son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.