Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Diyarbakır’da ‘beyaz altın’ hasadı başladı, Vali Su ilk hasadı yaptı

DİYARBAKIR’DA ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN PAMUK HASADI, DİYARBAKIR VALİSİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ALİ İHSAN SU’NUN BİSMİL İLÇESİNDE DÜZENLENEN “TARLA GÜNÜ PAMUK HASADI” PROGRAMINA KATILIMIYLA BAŞLADI.

18/10/2022 14:00
A+
A-

Diyarbakır’da çiftçilerin yüzünü güldüren pamuk hasadı, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su’nun Bismil ilçesinde düzenlenen ’Tarla Günü Pamuk Hasadı’ programına katılımıyla başladı.

Bismil’in Köseli Mahallesi’nde yetiştirilen pamuk hasadı programına katılan Vali Su, biçerdövere binip ilk hasadı gerçekleştirdi. Düzenlenen programda gazetecilere açıklama yapan Su, pamuk ekiminin Diyarbakır için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, çiftçilere bol kazançlar diledi.

2022 yılında 810 bin dekar alanda pamuk ekimi gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Su, “Ekimde ilimizde geçen yıla göre yüzde 48’lik bir artış var. Pamuk hakikaten çok önemli bir ürünümüz. Bu ekimlerin arttırılması gayet güzel. Devletimiz ve hükümetimiz çiftçilerimize ciddi destekler sağlamakta. Geçen yıl 76 lira olan gübre ve mazot desteği bu yıl yüzde 280 artarak 271 TL’ye çıkarılmıştır. Bu seneki rekoltemiz tahminen 438 bin ton olarak bekleniyor. Tüm çiftçilerimize helalinden bol kazançlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Hasadın ardından vali ve beraberindekiler, hasadı gerçekleşen tarlada çiftçilerle bir araya gelerek taleplerini dinledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.