Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

DİSKİ’den kırsal mahalleye kesintisiz içme suyu

DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON İDARESİ (DİSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMAYLA KOCAKÖY İLÇESİ BOYUNLU MAHALLESİNE 24 SAAT KESİNTİSİZ, KALİTELİ VE ÇEŞMEDEN İÇİLEBİLİR SU SAĞLADI.

26/09/2022 15:30
A+
A-

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yürüttüğü çalışmayla Kocaköy ilçesi Boyunlu Mahallesine 24 saat kesintisiz, kaliteli ve çeşmeden içilebilir su sağladı.

DİSKİ, Boyunlu Mahallesi’nin içme suyu sorununu 2 bin 54 metre uzunluğunda terfi hattı inşa ederek çözdü. Kocaköy Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman ve DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi çalışmaların tamamlandığı mahallede incelemede bulundu.

Projede yürüttükleri çalışmaları anlatan Tutşi, “DİSKİ, uzun yıllardır su sorunu yaşanan Kocaköy ilçesine bağlı Boyunlu Mahallesi’nin, su sorununu çözmek amacıyla başlattığı detaylı çalışmamız tamamlandı. Ekiplerimiz, 109 hane ve 445 nüfusa sahip olan Boyunlu Mahallesi’nde terfi hattı oluşturdu. 170 metre derinliğinde açılan sondajdan 350 metre terfi yapılarak 50 metreküp depoya oradan da hanelere su aktarıldı” dedi.

Kırsal mahallelere daha iyi hizmet sunabilmenin yolunun abone bağlantılarından geçtiğini ifade eden Tutşi, ayrıca içme suyuna herkesin ulaşabilmesi için bahçe ve bostan sulamalarının içme suyu ile yapılmaması konusunda uyarıda bulundu. Tutşi, “Boyunlu mahallemizin su sorununu yaptığımız çalışmayla çözüme kavuşturduk, ama unutulmamalı ki halen bazı kırsal mahallelerimizde içme suyu sorunları bulunuyor. Bunları da çözüme kavuşturmak için herkes kaçak su kullanımı konusunda tavır almalı, müsaade etmemeli ve faturalarını zamanında ödemeli” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.