Dolar 32,3802
Euro 34,7722
Altın 2.440,28
BİST 9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Dinleyenleri mest eden Kürsübaşı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor

ELAZIĞ BELEDİYESİ TARAFINDAN HER CUMARTESİ AKŞAMI TARİHİ HARPUT MAHALLESİNDE DÜZENLENEN VE UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI TEMSİLİ LİSTESİNDE YER ALAN KÜRSÜBAŞI GELENEĞİ, VATANDAŞLAR TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.

18/09/2022 09:20
A+
A-

Elazığ Belediyesi tarafından her cumartesi akşamı tarihi Harput Mahallesi’nde düzenlenen ve UNESCO dünya kültür mirası temsili listesinde yer alan Kürsübaşı geleneği, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Elazığ Belediyesi tarafından UNESCO dünya kültür mirası temsili listesinde yer alan Kürsübaşı geleneği yaşatılıyor. Bu çerçevede her cumartesi gecesi, tarihi Harput Mahallesi’nde bulunan Musiki Müzesi’nde Kürsübaşı etkinliği düzenleniyor. Birbirinden farklı türkülerin seslendirildiği Kürsübaşı, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleri arasında yer alan Harput Musiki Müzesi’ndeyiz. Kürsübaşı canlı dinleti ile kültür sanat hizmetini vermekteyiz. Elazığ’ın Türkiye’ye mal olmuş musikisi, kültürü ve sanatında yer alan Harput Musikisin tanıtmak için büyük bir proje ve güzel bir mekan oldu. Harput müzeler şehri dediğimiz müzeler birer birer gerçekleşmeye başlandı. Bu Musiki Müzesi sadece Elazığ değil dışarıdan gelenlerin de ilgisini çekiyor. Müze içerisinde tüm musikide bulunan enstrümanlar var. Kürsübaşı etkinliğimiz var. Alt katta canlı olarak sergilenen bir mekan. Özellikle hafta sonlarında ziyarete gelen insanlarla dolup taşıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.