Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Depremde zarar gören 6 cami yıkıldı, yerine yenilerinin yapımına başlandı

KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPAN BİNGÖL İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL, TEMELİ ATILAN CAMİLER İÇİN YAKLAŞIK 120 MİLYON GİBİ BİR PARAYA İHTİYACI DUYDUKLARINI BELİRTTİ.

31/08/2022 17:00
A+
A-

Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen depremler nedeniyle Bingöl’de zarar gören altı cami yıkılarak yerine yenileri yapılmaya başlandı.

Bingöl’de deprem riski nedeni ile kullanımı tehlike oluşturan ve haklarında karar alınan toplamda altı caminin yıkım işlemleri tamamlanırken yerlerine yenileri yapılmaya başlandı. Bingöl il merkezinde bulunan Karşıyaka Mahallesi Hz. Osman Cami, Simani Mahallesi Hz. Ebubekir Cami, Yeşilyurt Mahallesi Fatih Cami, Yenimahalle Cami, Eski Terminal Camii ve Sanayi Camisinin yıkım işleminin bitmesinin ardından hem Diyanet İşleri Başkanlığının hem de hayırsever vatandaşların katkısı ile yerine yenilerinin temelleri atılmaya başlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, “Bingöl’ümüzde altı tane cami depremde hasar gördüğü için ilgili birimler ve kurumlar tarafından incelemesi yapılıyor. Bundan dolayı bu camiler netice itibariyle ibadete kapatıldı. Biz onları yıktık ve şu anda 6 tanesinde temelleri atıldı, yapımı devam ediyor. Hayırseverlerimizin katkısı oldu, Diyanet İşleri Başkanlığımızdan katkı geldi ve o gelen paralarla biz temelini attık. Bu paralarla inşallah altı caminin de kabasını bitirme noktasına getireceğiz” dedi.

Müftü Topal temeli atılan camiler için yaklaşık 120 milyon gibi bir paraya ihtiyacı duyduklarını belirterek “Bu altı cami için hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Özellikle Bingöllü hayırseverlerimizin yardımlarına ihtiyacımız var” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.