Dolar 32,2149
Euro 34,7614
Altın 2.414,28
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Açık
Ankara
20°C
Açık
Sal 23°C
Çar 23°C
Per 22°C
Cum 16°C

Cumhuriyet ile yaşıt Ankara Lisesi 100’üncü yılını kutladı

Cumhuriyet ile yaşıt Ankara Lisesi 100’üncü yılını kutladı
11/10/2023 19:40
A+
A-

Cumhuriyet ile yaşıt Ankara Lisesi 100’üncü yılını kutladı

ANKARA – BHA

11 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün isteği üzerine kurulan Ankara Lisesi, kuruluşunun 100’üncü yılını kutladı. Düzenlenen törene; Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Kanca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, Ankara Lisesi Okul Müdürü Zeki Erdugan, Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ve Ankara Kız Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Canan Yaşar Oktay katılım gösterdi.

“Ankara Lisesi mezunu olmak ayrıcalıktır”

Ankara Lisesi öğrencilerinin şanslı olduğunu belirten Okul Müdürü Zeki Erdugan, “Ankara Kız Lisesi adıyla Hacı Bayram Mahallesi’nde başlayan hikayesi Ramazantepe’de  bir binada devam eden Cumhuriyet ile yaşıt okulumuz, Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınlarına değerinin sembollerinden biri olarak kız çocuklarını aydınlık geleceğe hazırlamak için çıktığı bu yolculukta bugün de Türk gençlerini aydınlıkla yad etmektedir. Nice başarı hikayesini yazıldı. Ülkesine değer katan okulumuz 100’üncü yılında da mezunlarıyla Türkiye’nin en iyi üniversitelerin adını yazdırarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda çalışmalarda yer alarak kendisine emanet edilen gençlerimiz milli ve manevi değerlerine bağlı Cumhuriyetin ışığını aydınlatmaya devam edecektir. Ankara Lisesi’nde okumak ayrıcalıktır, Ankara Lisesi mezunu olmak ayrıcalıktır. İnsanın en güzel yıllarını bu tarihi yapıda yaşaması ve gençlerin mutlu olması bize gurur vermektedir. Ankara Lisesi 100’üncü yılında yanımızda olan başta Sayın Bakan Yusuf Tekin ve Milli Eğitim Bakan Yardımcımız, Sayın Belediye Başkanımız, Ankara kız Lisesi Mezunlar Derneği Başkanımıza tüm mezunlara ve öğrencilerimize geldikleri için teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

“Ankara Kız Lisesi’ne her geldiğimde Ata’mızın bizi izlediğini düşünüyorum”

Ankara Lisesi’nin başarılı mezunlar verdiğini dile getiren Ankara Kız Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Canan Yaşar Oktay, “Ankara Kız Lisesi’ne her geldiğimde atamızın bizi izlediğini düşünüyorum. Bütün Türkiye’de Atatürk’ün en değerli fotoğrafları bizim okulumuzun kapısının önünde bulunmaktadır. Bu okulun bulunduğu konum bu vatanın en değerli topraklarından bir yerdir. Ankara Lisesi bir okul değildir. Kurulduğu yıllarda eğitim düzeyi çok düşüktür ve bu okul eğitimin ilk basamaklarındandır. İlk doktorlara, ilk kadın pilotlara, ilk avukatlara kadar bu okuldan mezun olarak çıkmışlardır. Bu okulumuz ülkemize hizmet birbirimize destek ve her daim modern projelerin çalışan insanlar olarak bilinir. Yaşasın Cumhuriyet’imiz, yaşasın Ankara Lisesi, yaşasın Ankara Kız Lisesi” diye konuştu.

“Nice yüz yıllara olsun”

Ankara Lisesi’nin kuruluşunun 100’üncü yılını kutlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Burada yüz yılda bir geçmişe sahip okul olmanın 100’üncü yılını kutlamanın sevinciyle buradayız. Buraya girmeden önce dışarıda bir öğrencimizle kısa bir sohbetimiz oldu. Kendisine ‘Burada okumak nasıl bir his nasıl hissediyorsun’ diye sorduğumda bana ‘Çok mutluyum çok iyi hissediyorum kendimi’ diye ifade etti. ‘Neden’ diye sordum,’ Yüz yıllık bir okulda okuyorum ve herkese nasip olmaz’ dedi. Dokuzuncu sınıfa yeni gelmiş bir arkadaşımızın böyle hissetmesi çok güzel bir şey. Bu okulun yapımında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere öğretmenlerimizin öğrencilerimize herkese teşekkür ederim. Nice yüz yıllara olsun hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Ankara Lisesi tanıtım sunumu ile devam eden törende halk oyunları ekibi Seymen gösterisini sundu. Ardından Kompozisyon yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Ankara Lisesi eski mezunları ve öğrencileri Ankara Kız Lisesi Marşı ile Ankara Lisesi’nin 100’üncü Yıl Marşı seslendirdi. Tören, Atatürk kıyafetleri sunumunun ardından resim sergisi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.