Dolar 32,3836
Euro 34,7740
Altın 2.435,64
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için Afrika’ya gitti

AVRUPA’DA YAŞAYAN İŞ İNSANI YILDIRIM KURUOĞLU, AFRİKALI ÇOCUKLARI SEVİNDİRME HAYALİNİ 40 YIL SONRA AFRİKA’YA GİDEREK GERÇEKLEŞTİRDİ.

09/02/2022 13:20
A+
A-

Avrupa’da yaşayan iş adamı Yıldırım Kuruoğlu, Afrikalı çocukları sevindirme hayalini 40 yıl sonra Afrika’ya giderek gerçekleştirdi.

Merkezi Avrupa’da bulunan Help Yetim Organizasyonu ile Afrika’nın en fakir ülkelerinden biri olan Mali’ye giden Yıldırım Kuruoğlu, burada Afrikalı çocuklar için oyun alanları, çocuk parkı, içinde okul, su kuyusu ve mescidin de bulunduğu bir kompleks kurma planı olduğu belirtildi. Help Yetim İnsanı Yardım Organizasyonu başkanı Cahit Ataş’la birlikte çocukları sevindirmek için başkent Bamako’ya 300 kilometre uzaklıktaki 2 bin 500 nüfuslu Koba köyüne giden Kuruoğlu, köylülerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Help Yetim ekibi, köyde Yıldırım Kuruoğlu tarafından yapılacak çocuk park alanı, okul, mescit ve su kuyusunun temel atma törenine katıldı.

Köylü çocuklara oyuncak ve şeker dağıtarak onların sevincine ortak olduğunu söyleyen Kuruoğlu, “Çok farklı duygular yaşıyorum. Küçüklüğümde gördüğüm ve bugüne kadar unutamadığım bir fotoğrafta yer alan Afrikalı çocuğun yüzünü güldürmek için kendime ahdetmiştim. Bugün bu hayalimi, bu ahdimi yerine getirmek için buradayım. Buraya çocuklarımızın yüzünü güldürmek, onları sevindirmek için oyun alanları ve çocuk parkı kuracağım. Bununla birlikte köylülerin en çok ihtiyaç duyduğu ve aynı zamanda okul olarak da kullanılacak olan bir cami ve su kuyusunu da yaptıracağım. Çocukların yüzünü güldürmek için Afrika’dayım. Bugünleri gösteren Rabbime hamdolsun. Ben de üç çocuk babasıyım, çocuklarımın yüzünün gülmesini nasıl istiyorsam bu çocukların da yüzleri gülmesini istiyorum. Bu anlamda bize yol gösteren, buna vesile olan ve buraya kadar getiren Help Yetim Başkanımız Cahit Ataş Beye de teşekkür ediyorum “dedi.

Yıldırım Kuruoğlu’nun kararını tebrik eden Help Yetim Organizasyonu Başkanı Cahit Ataş, 15 yıldır Afrika’da insanı yardım alanında çalıştığını ancak ilk defa bir hayırseverin çocuk parkı yaptırmak istediğine şahit olduğunu ifade etti. Ataş, Help Yetim olarak Mali’de ihtiyaç duyulan en ücra köşelerdeki ailelere dahi yardım ulaştırdıklarını belirterek, kendilerine bağışta bulunan Avrupa ve Türkiye’deki hayırseverlere teşekkür etti.

Koba köyü sakinleri, yardım için derneğe ve iş insanına teşekkür ettikleri ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.