Dolar 32,3565
Euro 34,7090
Altın 2.392,81
BİST 10.161,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan: “Çiftçinin Hizmetindeyiz”

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan: “Çiftçinin Hizmetindeyiz”
26/08/2023 15:54
A+
A-

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan: “Çiftçinin Hizmetindeyiz”

ANKARA/Yaşar TONBAK – BHA

İlçenin fasıl mahallesi yakınlarında buluna örnek meyve ve sebze bahçesinin içinde bulunan tohum eleme, treme elevatör, kılçık kıran makinası ve sıvı ilaçlama ve Paketleme makinalarıyla çiftçilerin hizmetinde oldukları bildirildi.

Günlük olarak 18-20 ton arasında tohum elemesinin yapıldığı, tohum eleme tesislerinde, tohumluğun elenmesinin akabinde, sıvı ilaçlaması ve paketlemesi yapılarak, bant konveyör ile çiftçinin traktörüne tohumluklarının yüklendiği kaydedildi.

ÇKS’li çiftçilerden tohumluk elemesi için ton başına 350 TL ücret alınırken, buna ilaçlamanın ve paketlemenin de dahil olduğu öğrenildi.

Tohumluklarını eletecek ve ilaçlatacak çiftçilerin 0531 105 23 85 numaralı hattı arayarak ekiplerle iletişime geçebilecekleri kaydedildi.

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, güne göre modernize edilen eleme tesislerinde, çiftçilere hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.