Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Baba oğul ata mesleği sahaflığı yaşatmaya çalışıyor

MALATYA’DA YAŞAYAN NURHAN KEÇELİ OĞLU ÇAĞRI KEÇELİ İLE BİRLİKTE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ ATA MESLEĞİ SAHAFÇILIĞI YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR.

30/08/2022 09:15
A+
A-

Malatya’da yaşayan Nurhan Keçeli, oğlu Çağrı Keçeli ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş ata mesleği sahaflığı yaşatmaya çalışıyor.

1943 yılında bir ayakkabı ustasının yanında çırak olarak çalışırken, iş yerinin kapanmasının ardından kitaplara olan hevesi sonucu sahaflık yapmaya başlayan ve ara vermeden 58 yıl mesleğini icra ettikten sonra 2018 yılında hayatını kaybeden kentin ilk sahaflarından Muharrem Keçeli’nin oğlu ve torunu, ata mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Kentte yarım asırdan fazla sahaflık yapan babası Muharrem Keçeli’nin vefatının ardından işleri devir alan Nurhan Keçeli oğlu Çağrı Keçeli ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş ata mesleği sahaflığı gelecek nesillere aktarmak için mücadele veriyor. Babası Muharrem Keçeli’nin 1943 yıllarında çırak olarak çalıştığı ayakkabıcının kapanması üzerine kitaplara olan merakı sonucu sahaflık yapmaya başladığını kaydeden Nurhan Keçeli, babasının vefatının ardından başına geçtiği işleri oğlu ile birlikte sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

Malatyalıların okumayı sevdiğini kaydeden Keçeli, ”İnternet üzerinden de alışveriş yapıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından gelen çeşitli talepleri karşılıyoruz. Malatya’da okuma oranı yüksek, bilhassa geçlerin okuma oranları yüksek” dedi

Yaş aralığına göre tercihlerin değiştiğini aktaran Keçeli daha çok dini yayınların satışının yapıldığını ifade ederek, ellerinde Osmanlı dönemine ait 200 yıllık kitaplarında olduğunu kaydetti.

Babasının dedesinden devir aldığı işletmeyi üçüncü kuşak olarak yaşatma gayretinde olacağını belirten Çağrı Keçeli ise “Babamla beraber sahaflığı devam ettiriyoruz. Babamdan sonra devam ettirmek istiyorum. Dedemin bıraktığı bu mirası Malatya’nın bir değeri olarak yaşatacağız inşallah” diye konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.