Dolar 32,3786
Euro 34,6919
Altın 2.429,25
BİST 10.001,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
23°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 16°C

AK Parti İl Başkanı Aydın’dan HDP’ye sert tepki

DİYARBAKIR’DA BUGÜN BAŞLAYAN VE 16 EKİM TARİHİNE KADAR SÜRECEK OLAN SUR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ İLE İLGİLİ HDP’Lİ YÖNETİCİLERİN BOYKOT ÇAĞRILARINA AK PARTİ DİYARBAKIR İL BAŞKANI MUHAMMET ŞERİF AYDIN’DAN SERT TEPKİ GELDİ.

AK Parti İl Başkanı Aydın’dan HDP’ye sert tepki
08/10/2022 15:10
A+
A-

Diyarbakır’da bugün başlayan Sur Kültür Yolu Festivali ile ilgili HDP’li yöneticilerin boykot çağrılarına AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’dan sert tepki geldi.

İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın yaptığı açıklamada, boykot çağrısını ibretle ve hayretle takip ettiklerini söyledi. Aydın, HDP yöneticilerinin Diyarbakır’daki huzur ortamından rahatsız olduğunu ve eski kaos günlerinin özleminde olduğunu belirtti. Aydın, “Bugün başlayan Sur Kültür Yolu Festivali ile ilgili, HDP ve terör örgütüne müzahir bazı oluşumların ve sosyal medya hesaplarının boykot çağrılarını ibretle ve hayretle takip ettik. Diyarbakır’ımızın gelişimine, tanıtımına çok büyük katkı sunacak olan bu festival; hem gelen turist sayısını arttıracak, hem de dışarıdan gelen yatırımcıları daha da teşvik edecektir. Bir hafta sürecek bu festival ile şehrimizin gençleri, sanatseverleri, müzikseverleri çok önemli programları kendi topraklarında görecek; kültürel ve sosyal alanda büyük bir zenginlik yaşanacaktır. Sur’da yaşanan hendek ve çukur olaylarının bizatihi planlayıcısı, uygulayıcısı olanların, binlerce Kürdün evinin yıkılmasının, binlerce Kürdün ölümünün asıl sorumlusu olanların; kültür festivali üzerinden oluşturdukları nefret diline sessiz kalabilmek mümkün değildir. Kendi ’konforlu’ yaşamlarından ödün vermeyip, gariban Kürt gençlerinin kanını, Türk solunun pespayelerine peşkeş çekenlerin bugün Diyarbakır’ımızdaki güzelliklerden, gelişimlerden rahatsız olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Onların istediği, sadece kanla, gözyaşı ile ölümle, bombalarla, terörle anılan Diyarbakır günlerine geri dönebilmek olup, oluşan huzur ortamını bizlere çok görmektedirler. Ama Diyarbakır’da oluşan huzur ortamını korumaya, onlara rağmen geliştirmeye sonuna kadar devam edeceğiz. İnanıyoruz ki Diyarbakırlı hemşehrilerimiz, bu toprakların öz eserlerinin de özgürce sahneleneceği, Sur Kültür Yolu Festivali’ndeki etkinliklere, onların korkularını yüzlerine vuracak şekilde, coşkuyla sahip çıkacak ve bu kan emicilere, kandan beslenen zihniyete en güzel cevabı verecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.