Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Abdülalim Mümtaz Çoban ile geçen dolu dolu geçen 5 yıl

Abdülalim Mümtaz Çoban ile geçen dolu dolu geçen 5 yıl
13/12/2023 21:34
A+
A-

Abdülalim Mümtaz Çoban ile geçen dolu dolu geçen 5 yıl

Bitlis’in Ahlat İlçesi Belediye Başkanı Abdülalim Mümtaz Çoban Sancak Haber’ e özel açıklama yaparak geçen 5 yılın değerlendirmesini yaptı.

Yapılan çalışmalarla örnek belediyecilik anlayışını zirveye taşıyan Başkan Çoban, yapılan çalışmaları ve projeleri tek tek anlattı. Ahlat’ta cumhurbaşkanlığı himayesi altında yapılan külliye Ahlat’a ayrı bir renk ve heyecan katmış. Yapımı devam eden Devlet Konuk Misafirhanesi ise birçok ihtiyaca cevap verecek kapasitede olduğu görülüyor.

Ahlat aynı zamanda Sakin şehirler unvanına aday merkezlerden birisi ve yine yakın zamanda balon seyahatleri başlayacak. İlçede, her yıl 1071 Malazgirt Zaferi etkinliklerinin yapıldığı Çarho mevkiinde Toplu Konut İdaresi ve Ahlat Belediyesinin ortak yürüttüğü Millet Bahçesi Projesi yapım işi 2021 yılı haziran ayında tamamlanmış.  Millet Bahçesi 400 bin metrekare alan üzerinde 135 bin metrekaresi uygulama alanı olup Millet Bahçesinde; 50 Küçük 1 Büyük Han Çadırı, Mescit, Otopark, 49 Adet Büfe yer alıyor. Ayrıca, 400 bin Metrekare ile Türkiye’nin ikinci büyük Millet Bahçesi unvanına sahip ve Kıraathane, oyun alanları, Güreş Alanı, Atlı Cirit Alanı, Su Deposu, Ok Atma Alanı yer alıyor.

Ahlat Belediyesi yaptığı AVM’ler ile ilçeye gerek istihdam gerekse eğlence alanında cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Turizm alanında ise yapılan tesisler 5 yıldızlı olması özellikle yerli turistlerin ilgisini çekiyor.

Merkez Hamam Projesi ve Fitnes Merkezi tamamlanan projeler arasında görülüyor. Ahlat Çinisi ve Ahlat Bastonu Türkiye Pazarında yerini alıyor. Bu ürünlerin imalatı ve pazarlanması konusunda Ahlat Belediyesi 3 adet Atölye ile destek veriyor. Ahlat gelen insanları yeni yapılan ve modern otogar  karşılıyor.

Başkan Çoban ise ; “Mevcut otobüs terminalinin yetersiz olması sebebiyle İlçemizin önümüzdeki 50 yıllık ihtiyacını karşılaması amacıyla 2018 yılı itibariyle proje işlemleri tamamlamış olup 2019 yılında  otobüs terminali yapım işine başlanılmıştır.2021 yılında inşaat çalışması tamamlanmıştır. Halkımızın hizmetine sunulmuştur.” Dedi.

İlçede belediye otobüs durakları ise takdir toplayan çalışmalar arasında yerini alıyor. Başkanın konuşması arasında en dikkat çeken ayrıntı ise “Belediyemizin elektrik giderlerine düşürme ve gelir elde etmek amacı ile Belediyemize ait 18.000 m2 taşınmazlar üzerinde lisansız elektrik üretimi tesisi için Güneş Enerjisi Sistemi (GES) yapım ve monteleme işlemleri tamamlanmıştır. Ortalama yıllık elektrik üretimi 15 Megawatt elde edilmektedir. Yaz aylarında ortalama 1.5- 2 Megawatt arası üretim elde edilmektedir.” cümleleri oldu.

Ahlat ilçesi Belediye Başkanı Abdülalim Mümtaz çoban ise konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“İlçemizde yeni yerleşim yerlerindeki içme suyu ve kanalizasyon iletim hatlarının artması ve iletim hatlarının yetersiz olması dolayısıyla yeni iletim hatlarının yapılması , Atıksu arıtma tesisindeki , Terfi Merkezinde ve Çarho içme suyu ekonomik ömrünü tamamlayan motorların yenilenme ,bakım ve onarım işleri yapılmıştır.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.