Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 23°C

ABD’de Otomotiv İşçileri Grevde

ABD’de Otomotiv İşçileri Grevde
23/09/2023 09:57
A+
A-

Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası (UAW), ABD genelinde bir dizi parça dağıtım merkezinde greve başladı. 

featured

ABD’de Otomotiv İşçileri Grevde

UAW’nin lideri Shawn Fain, maaş ve sosyal haklar konusundaki görüşmeler devam ederken yeni grevlerin General Motors ve Stellantis’e ait 38 tesisini etkileyeceğini açıkladı. Ancak bu hareket, UAW’nin görüşmelerde ilerleme kaydettiği Ford’u içermiyor.

UAW geçtiğimiz hafta üç otomobil üreticisine karşı grev ilan etti. Fain, grevin genişlemesinin onarıma ihtiyaç duyan müşterilere gecikmelere neden olabileceğini ve bu durumun otomobil şirketlerini yeni iş sözleşmeleri üzerinde anlaşmaya zorlayabileceğini belirtti.

Müzakerelerin bir güncellemesi sırasında Fain, “Şirketleri pazarlık masasına çekmeye odaklandık” dedi ve “Şu an oraya ulaşabileceğimize inanıyoruz, özellikle Stellantis ve GM’nin ciddi bir baskıya ihtiyacı olacak” şeklinde ekledi.

Anlaşmazlık, araba fiyatlarının artmasına ve ABD ekonomisinin yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturan bu sektörde ciddi aksamalara yol açma potansiyeline sahip.

Grev, 15 Eylül’de üç tesiste yaklaşık 12 bin 700 işçiyle başladı. Anderson Ekonomik Grubu’nun tahminlerine göre, üç otomobil üreticisi şu ana kadar 500 milyon doların üzerinde kayıp yaşadı ve işçiler için 100 milyon dolardan fazla ücret kaybı da dahil olmak üzere 1,6 milyon dolardan fazla endüstri kaybına neden oldu.

Sendika, son grevin 20 eyalette yaklaşık 5 bin 600 işçiyi daha grevde birleştireceğini açıkladı.

Anderson Ekonomik Grubu’nun CEO’su Patrick Anderson, genişlemenin yeni otomobil üretimi ve mevcut araçların onarımı için tedarik zincirine önemli bir etki yapmasını beklediğini belirtti, “UAW’nin bu stratejisi, yalnızca tesis sayısını değil, aynı zamanda beklediğinizden çok daha büyük bir etkiye sahip olacak” dedi.

ABD’de Otomotiv İşçileri Grevde

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.