Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 23°C

3 gündür aday olmamı isteyenlerce telefonum susmuyor

3 gündür aday olmamı isteyenlerce telefonum susmuyor
03/11/2023 12:21
A+
A-

Beşiktaş Başkanı Çebi: 3 gündür aday olmamı isteyenlerce telefonum susmuyor

BHA SPOR SERVİSİ 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 26 Kasım’da gerçekleştirilecek Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı ile ilgili konuştu.

Başkan Çebi, Beşiktaş‘ın deprem bölgesinde yaptırdığı 6 okuldan biten 3’ünün açılış töreni için Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep’e gitti. Çebi, Adıyaman Besni ile Kahramanmaraş Pazarcık’ta yaptığı okul açılışlarının ardından akşam yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“Önümüzdeki hafta sonuna kadar kararımı açıklayacağım”

Olağanüstü seçimli genel kurulda yeniden aday olup olmayacağın henüz vermediğini dile getiren Başkan Ahmet Nur Çebi, “Henüz daha karar vermedim, önümüzdeki hafta sonuna kadar kararımı açıklayacağım. 3 gündür aday olmamı isteyenlerce telefonum susmuyor ama ben şahsi duygularla hareket etmeyeceğim, iyice düşüneceğim. Burada camianın zarar görmemesi benim için en önemli unsur” dedi.

“Eğer gireceksem kaybedeceksem de girerim kazanacaksam da girerim”

Kongreden yana bir tereddütü olmadığının altını çizen Çebi, “Benim kongreden yana hiç bir tereddüdüm yok, eğer gireceksem kaybedeceksem de girerim kazanacaksam da girerim. Ben Beşiktaş için kendimi yakarım ama konu aileme sıçrayınca düşünmem lazım. Konu aileme ve çocuklarıma gelirse sıçratanı yakarım. Ailem ve Beşiktaş camiası benim için kırmızı çizgi. Bu iki unsura zarar gelmeden en doğru kararın alacağım” diye konuştu.

Puan kaybı yaşamalarına rağmen havanın tersine dönebileceğini ve taraftarların umutsuz olmaması gerektiğini ifade eden Başkan Çebi şunları söyledi:

“Puan kayıpları yaşamış olabiliriz ama daha 28 maç var. Fenerbahçe ile Galatasaray hava yakalamış olabilir ama o hava tersine de dönebilir. Biz fikstür talihsizliği de yaşıyoruz. Çünkü Avrupa maçı oynuyoruz, geliyoruz deplasmana gidiyoruz, Avrupa maçı dönüşlerinde de çok zorlu rakiplerle oynadık. Bu iş biraz da şans işi. Kabul edelim ki biz bu sene özellikle ligde şanssız bir fikstür izliyoruz. Önceki yıllarda geriden gelip şampiyonluklar yaşadık. Geçtiğimiz senelerde Galatasaray ile aynı puanda olduğumuz ve şampiyonluk yaşadığımız bir örnek var önümüzde. Taraftarımız umutsuz olmasın.”

“Şenol Güneş, ‘Gitmem lazım artık, enerjim yok’ dedi”

Çebi, Şenol Güneş’in istifası ile ilgili, “Şenol Güneş, ‘Gitmem lazım artık, enerjim yok’ dedi ve gitti. Böyle diyen birine çok fazla bir şey söyleyemezsiniz, ne yapacaksınız. Burak Yılmaz, temmuzdan bu yana takımla birlikteydi ve oyuncuları en iyi o tanıyordu, onunla devam kararı aldık. Transferleri eleştiriyorlar ama Şenol Güneş’in bütün transferlerde onayı vardı. ‘Bu gelmesin’ dediği bir tane futbolcu olmadı. Bahtiyar’ı takıma katmak için en çok çabayı gösteren Şenol Güneş’ti. Onana’yı dahil hepsini onayladı. Onana genç bir futbolcu, ben iyi futbolcu olacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“Cenk de Salih de Beşiktaş camiasının birer evladı”

Yeni sözleşme görüşmeleri devam eden Cenk Tosun ve Salih Uçan hakkında ise Ahmet Nur Çebi şöyle konuştu:

“Cenk de Salih de Beşiktaş camiasının birer evladı. Bize ilettikleri bir rakam var. Bizim de kulübün menfaatlerini göz önünde bulundurarak kendilerine ilettiğimiz bir rakam var. Orta yolu bulmak üzereyiz. Takımı sahiplenen, Beşiktaş camiasına aidiyetleri bulunan bu iki isim ile anlaşmamız an meselesi. İnanıyorum ki ikisi de takımda kalacaktır.”

“TFF başkanının hareketi kesinlikle bana değildi”

Beşiktaş‘ın Konferans Ligi’nde karşılaştığı Lugano maçında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin tribünlerin tepkisinin ardından yapmış olduğu parmak sallama hareketiyle ilgili Çebi, “TFF başkanının hareketi kesinlikle bana değildi. Küfürler çok oldu, parmağıyla, ‘Başkanım bu tribünle, şu tribün yapıyor bu küfürleri’ diyerek o tribünleri gösterdi. Şahsıma veya Beşiktaş Kulübü’ne direkt olarak bir hakareti söz konusu değil” dedi.

“Taraftara kırgın değilim ama sosyal medyaya kırgınım”

Beşiktaşlı taraftarlara kızgın olmadığını aktaran Başkan Çebi şunları söyledi:

“Taraftara kırgın değilim ama sosyal medyaya kırgınım. Bu sosyal medya bizim ayarımızı bozdu. Sezon başında takıma yaptığımız takviye transferlerin bana göre yüzde 80’i olumlu. Çok kaliteli isimleri kadroya kattık. Rakiplerimizin aldığı oyuncular, hemen ilk hafta takıma katkı mı sağlıyor? Bizim oyuncularımızın da zamana ihtiyacı var. Takım henüz kendine gelemeden karalama politikasına maruz kaldık. Oyuncu sahaya çıkmadan hedef gösteriliyor. Bu doğru bir tutum değil. Ne yazık ki bunu iyi yönetemedik.”

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.